Autorski susret s gošćom književne rezidencije “Kamov” Mirtom Maslać

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.10.2022

knjige_knjiznica

Književna rezidencija „Kamov“ se odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz sustav javnih potreba u kulturi.

Rijeka - U Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka u utorak 25. listopada u 18 sati gostovat će Mirta Maslać, rezidentica Književne rezidencije Kamov, u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Mirta Maslać rođena je u Zagrebu 1993. gdje je završila osnovnu školu te maturirala u Sedmoj gimnaziji. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost 2020. godine. Fakultetsko obrazovanje razvilo je njen interes za pisanje i književnu teoriju, osobito za feminizam, queer teoriju, psihoanalizu i lijevu misao. Njeni se znanstveni radovi temelje na jezičnoj analizi: na portalu Stilistika.org 2018. godine objavila članak o promjeni odnosa hrvatskih rječnika prema ideologemima od socijalizma do tranzicije, a njen je interdisciplinarni diplomski rad o govoru drag queens objavljen u časopisu Centra za ženske studije Treća (br. 22, 2020). Sudjelovanje je potrebno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr.

Njen je prvi roman Junak ili čudovište izašao 2018. godine u Zagrebu u nakladi Durieuxa uz generalno pozitivne kritike. Roman se bavi psihičkom bolešću adolescentice u psihijatrijskoj bolnici kroz prizmu popularne kulture i humora ispod kojeg probija očaj. U stvaralačkoj pauzi fokusirala se na završetak studija, no nakon toga prebacila se se na kraću formu te osvojila četvrto mjesto na natječaju za kratku priču Nastavi priču (2021) te treće mjesto na natječaju Festivala europske kratke priče (2022).

Književna rezidencija „Kamov“ se odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz sustav javnih potreba u kulturi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...