Boris Štok novi album „Minimalizam“ predstavlja suradnjom s Matijom Dedićem na pjesmi „Prašina“!

Autor: Marina Pauletić 20.05.2024

boris_stok_dora_2023 Foto: arhiva

Boris Štok odlučio je ovo ljeto dočekati s novim albumom.

Rijeka - Boris Štok godinu je započeo nastupom na Dori na kojoj se natjecao s pjesmom „Can We Talk?“, imao je zapažen nastup na Zagrebačkom festivalu, a sada predstavlja album „Minimalizam“ koji najavljuje suradnja s Matijom Dedićem – „Prašina“.

Boris Štok odlučio je ovo ljeto dočekati s novim albumom. Ovoga puta samo kao digitalno i LP izdanje, album „Minimalizam“ donosi deset pjesama, ali u pomalo neobičnim aranžmanima i kombinacijama. Riječ je 'soft jazz pop' albumu, vrlo intimnog karaktera na kojem je Boris ugostio i vrhunske hrvatske glazbenike: Ante Gelo, Ivan Popeskić, Matija Dedić i Elvis Stanić.

„To su prije svega izvrsni glazbenici koje jako cijenim i čiji rad poštujem. S obzirom na njihovu vještinu sviranja i senzibilitet, vjerovao sam da će te pjesme u njihovoj interpretaciji zvučati najbolje u što sam se naravno i uvjerio, a konačni zvuk je i dokaz tome. Jako sam sretan što sam proveo te studijske trenutke s njima i da imam tu čast sto sviraju na mojem albumu. Snimanja su bila 'one take', dakle bez 'peglanja' grešaka i bez prethodnih uvježbavanja...nikada nisam radio ništa slično pa mi je to bio izazov! Na albumu se nalaze i pjesme „Kao nekada“ na kojoj gostuje Tereza Kesovija te „Jedino što mi treba“, koje su jedine klasičnog bendovskog tipa i produkcije, ali se senzibilitetom i estetikom uklapaju u priču i daju lijepu dinamiku albumu“, rekao je Boris o albumu „Minimalizam“.

Boris je objavu albuma proslavio u društvu kolega, prijatelja i obožavatelja u zagrebačkom Grif baru gdje je premijerno prikazan i video spot za pjesmu „Prašina“.

Pjesma „Prašina“ i album „Minimalizam“ su dostupni na svim streaming servisima, a vinil potražite online na www.cedeterija.com, Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.

POPIS PJESAMA:

1. Boris Štok feat Matija Dedić & String Quartet – „Prašina“
2. Boris Štok feat Ante Gelo – „Jesmo li jedini“
3. Boris Štok & Tereza Kesovija – „Kao nekada“
4. Boris Štok feat Elvis Stanić – „Predajem se tebi“
5. Boris Štok feat Ante Gelo & String Quartet – „Netko poput nas“
6. Boris Štok feat Ivo Popeskić – „Grijeh“
7. Boris Štok feat Matija Dedić – „Tišina“
8. Boris Štok – „Jedino što mi treba“
9. Boris Štok feat Elvis Stanić – „Kad more povuče se“
10. Boris Štok feat Matija Dedić – „Ni ti ni ja“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...