Božo Vrećo ovog ljeta nastupa Kastvu

Autor: Tara Tomić 06.06.2024

bozo_vreco_2023_zajc_srce_za_nju__29_

Božo Vrećo, istaknuti je interpretator, autor i kompozitor sevdalinke

Kastav - Najpoznatija bosanskohercegovačka zvijezda današnjice, Božo Vrećo, i ovog se ljeta vraća na našu obalu, 16. srpnja nastupit će na Crekvini u Kastvu.

Božo Vrećo, istaknuti je interpretator, autor i kompozitor sevdalinke, tradicionalne bosansko- hercegovačke pjesme koja izražava nesretnu ljubavnu žudnju, melanholiju i bol.

Odrastajući u Foči, Vrećo je ljubav prema sevdalinci naslijedio od svoje majke, koja je bila njegova muza i inspiracija. Nakon što je diplomirao arheologiju u Beogradu, preselio se u Sarajevo, gdje je svojim jedinstvenim pristupom izvođenju sevdalinki, često a cappella, privukao veliku pažnju, što je kulminiralo pohvalama čak i od strane slavnog New York Timesa i El Periodica.

Njegova solo karijera započinje 2014. godine, kada se fokusira na autorske tekstove i kompozicije, etablirajući svoj autentičan izraz kako vokalno, tako i vizualno. Dobitnik je prestižnih nagrada, a njegova popularnost seže na sve kontinete.

Film "Maldita" o Boži Vreći, 2023. godine dobio je prestižnu nagradu Goya za najbolji kratki dokumentarni film. Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u sustavima eventim.hr te mojekarte.hr.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...