Britanske heavy metal legende Iron Maiden počinju “Future past tour” u Sloveniji!

Autor: Nikola Cvjetović 16.05.2023

iron_maiden_ljubljana__1_

“Zagrijavanje” dan ranije uz British Lion Group Stevea Harrisa

Ljubljana - Nakon 16 godina u Sloveniju stiže vrhunski koncertni spektakl legendarnih hard rock velikana Iron Maidena, prvi u nizu koncerata na njihovoj novoj turneji "Future Past Tour"! Iron Maiden će izvesti pjesme sa svog posljednjeg albuma “Senjutsu”, uz kultne pjesme sa svog albuma “Somewhere In Time” iz 1986. i druge klasike benda! Na veliku čast Slovenije i slovenskih fanova, IRON MAIDEN će svoju novu koncertnu turneju započeti upravo ovdje, 28. svibnja 2023. u Areni Stožice u Ljubljani! Tako ćemo ih moći vidjeti upravo ovdje prvi put nakon 16 godina od posljednjeg nastupa na bežigrajskom stadionu. Predgrupa na koncertu bit će The Raven Age.

Steve Harris je rekao: "... 2023. će biti uzbudljivo vrijeme i stvarno se veselimo ponovnom susretu s vama u Sloveniji, gdje smo posljednji put svirali 2007. na ljetnoj turneji Matter Of The Beast." A samo dan prije koncerta u Ljubljani, odnosno u subotu 27. 5., zagrijat će nas Steve Harris sa svojim bendom British Lion koji je osnovao upravo zato da još može nastupati na manjim, klupskim pozornicama. Pozivaju se svi ljubitelji kvalitetnog heavy metala da na vrijeme nabave ulaznice za ovu koncertnu večer koja će se održati u ljubljanskoj Cvetličarni.

iron_maiden_ljubljana__2_

Ulaznice su još uvijek dostupne na www.eventim.si i na ovlaštenim prodajnim mjestima.

Grupa je nedavno završila spektakularnu svjetsku turneju "Legacy Of The Beast", koju je na dvije godine prekinuo covid. Turneja je započela u svibnju 2018. u Tallinnu, Estonija, prva od 139 koncerata u 33 zemlje. Do posljednjeg nastupa u Tampi na Floridi 27. listopada 2022., bend je svirao pred više od tri milijuna (!) obožavatelja na ovoj epskoj svjetskoj turneji.

Kada je objavljen u rujnu 2021., “Senjutsu” je debitirao na prvom mjestu u 27 zemalja: Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Bolivija, Čile, Hrvatska, Kolumbija, Finska, Grčka, Njemačka, Mađarska, Indija*, Indonezija*, Italija, Koreja, Malezija*, Meksiko, Portugal, Rumunjska*, Rusija, Južna Afrika*, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland* i Turska (* = Appleova metalna karta jer na tim tržištima nema fizičkih/maloprodajnih karata, samo digitalna ), br, 2 u Velikoj Britaniji, Češkoj, Francuskoj, Japanu, Nizozemskoj, br. 3 u Australiji, Irskoj i SAD-u (najviša Billboardova ljestvica za IM), br. 5 u Argentini, Danskoj i Norveškoj.
Budite u toku na www.ironmaiden.com

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...