Bruno Mičetić - ovako bi zvučao Bach da je imao električnu gitaru

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.04.2022

BM_i_Cordas-26948

Upustite se u istraživanje Bacha na jedan novi i do sad nikad viđeni način u izvedbi Brune Mičetića na električnoj gitari i gudaćeg quarteta Cordas.

Rijeka - Ako ste se ikad zapitali kako bi zvučao Bach da je imao električnu gitaru –Bruno Mičetić donosi potpuno novo viđenje skladbe najvećeg baroknog skladatelja. Jedna od najboljih baroknih skladbi dolazi u potpuno novom ruhu, prvotno namijenjena orguljama – zvuči moćno i snažno u gitarističkom ruhu. Bach je jedan od najvećih skladatelja svih vremena, a Brunu je inspirirao na mnogo načina:

„Bach je za mene vječna inspiracija, kao i za mnoge moje kolege, a ovo je samo jedan od načina interpretacije njegove glazbe. Prije snimanja sam ovu stvar izvodio pred kolegama iz svijeta klasične glazbe, i njihova podrška mi je bila znak da je moje viđenje Bacha svježe i snažno. Bach je tu i kad sviram metal, a njegove improvizacije i spontanost čujem i kad sviram jazz. Ostvario sam svoju veliku želju sa ovom izvedbom, i razmišljam i o cijelom albumu na kojem bi se našlo više različitih skladatelja iz svijeta klasične glazbe. Htio bi se posebno zahvaliti Gradu Daruvaru koji nam je ustupio prekrasan dvorac Janković za potrebe snimanja ovog video broja i cijelom mojem timu koji je radio na audio i video produkciji.“

BM_i_Cordas_2_

Toccata i fuga u d-molu doživjela je brojne izvedbe i interpretacije, čak i u Disney crtanom filmu Fantazija, koji je osvojio dva Oscara, a do danas je ova kompozicija ostala najpoznatije djelo orguljaškog repertoara. Ovakvu izvedbu Bacha sigurno nećete zaboraviti, jer Bruno Mičetić je školovani autor koji se ne boji istraživati glazbu i sve njene mogućnosti. Bachu skladatelji pristupaju kao najvećem među njima i većini je, a pogotovo romantičarima, Bach najveći uzor.

Upustite se u istraživanje Bacha na jedan novi i do sad nikad viđeni način u izvedbi Brune Mičetića na električnoj gitari i gudaćeg quarteta Cordas.

Pogledati i poslušati Bacha na električnoj gitari možete na linku: https://bit.ly/3773YU0

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...