Bruno Mičetić predstavlja novi album “Sonosphere” u mramornoj dvorani Pomorsko Povijesnog muzeja Hrvatskog primorja

Autor: Sanja Monar 24.05.2023

bruno_micetic-47693

Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom našeg krajolika

Rijeka - Bruno Mičetić, jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja s bogatom karijerom i suradnjama s mnogim eminentnim glazbenicima, predstavit će novi album “Sonosphere” 02.06. U “mramornoj dvorani” Pomorsko povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Koncert će početi u 20:00 sati na kojem će glazbenik izvesti sve kompozicije sa novog albuma.

Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom našeg krajolika. Album je predstavljen sa prvim singlom Colours from within za kojeg je također snimljen i video.

VIDEOBruno je neprestano u potrazi za novim zvukovima, a ideja zaprojekt pod nazivom Guitars’ Dialogue rodila se usred pandemije kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Cijeli album snimljen je početkom ove godine u prekrasnoj Puli, u studiju Analogic Recording Studio kod Alena Spade koji je ujedno radio i mix za najavni singl Colours from withing, a master potpisuje Luka Jenuš. Spot za ovaj singl potpisuje Lemon Production, a snimljen je u jednoj potpuno opuštenoj intimnoj atmosferi s naglaskom na samo sviranje i instrument.

Kroz kombinaciju električne i akustične gitare, Bruno je uspio dočarati zvukove prirode i u nekom svojem izričaju, na sasvim novi način, uspio je spojiti dva gitarska svijeta u savršen dijalog, pri čemu su se njihove note pretvorile u inspirativne zvukove prirode, kroz majstorsku glazbenu improvizaciju, razne efekte i inspiraciju sonosferom prirode.


Koncertna promocija albuma “Sonosphere” počet će upravo u Rijeci 02.06. a publika će još moći uživati i poslušati Guitars’ Dialogue :


- 25. lipnja - Park na Trgu zahvalnosti, Punat
- 05. srpnja - Dvorac Janković, Daruvar
- 06. srpnja - Tabor Film Festival, Desinić
- 24. Novembar - Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski (Mala Dvorana)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...