[FOTO/VIDEO] Centar za rehabilitaciju Rijeka na Korzu postavio izložbu „Isti smo u različitosti“

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.01.2022

isti_smo_u_razlicitosti_izloba_postamenti_korzo__1_-16847

U Centru je trenutno smješteno 243 osobe (cjelodnevni i poludnevni smještaj) o kojima se brine 159 djelatnika.

Rijeka - Na postamentima na Korzu otvorena je izložba „Isti smo u različitosti“, kojom se slikom i riječju prikazuje rad Centra za rehabilitaciju Rijeka i život njegovih korisnika, odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama te djece s teškoćama u razvoju.
Centar za rehabilitaciju Rijeka pruža usluge smještaja, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, odgoja, osposobljavanja u posebnim uvjetima, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije te organizirano provođenja slobodnog vremena s ciljem podizanja kvalitete življenja osoba s invaliditetom. U Centru je trenutno smješteno 243 osobe (cjelodnevni i poludnevni smještaj) o kojima se brine 159 djelatnika.

isti_smo_u_razlicitosti_izloba_postamenti_korzo__12_

Kako je kazala ravnateljica Centar za rehabilitaciju Rijeka Iva Letina, postavljanjem izložbe želi se senzibilizirati javnost prema osobama s autizmom, cerebralnom paralizom ili drugim teškoćama.
„Želim ukazati kako te osobe nisu i ne bi trebale biti isključene iz društvenih tokova, kako su oni potpuno ravnopravni članovi naše zajednice i kako se o njima vodi sustavna briga i pronalaze modeli načina uključivanja u zajednicu, sve kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života“, kazala je ravnateljica Letina, čiju izjavu možete poslušati u videu:

VIDEO

Izložba je postavljena uz podršku Grada Rijeke. Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je poručio kako Grad Rijeka podržava brojne programe i projekte čiji je cilj podrška osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, a ova je izložba važan korak u promociji jednakosti u našem gradu.

Otvaranje izložbe je svojim nastupom uveličao Jan Šokčević, autist nevjerojatnog glasa i talenta. Izložba se može pogledati do 1. veljače.

isti_smo_u_razlicitosti_izloba_postamenti_korzo__8_

Misija Centra je promicanje razvoja usluga podrške osobama s intelektualnim teškoćama kroz njihovo aktivno uključivanje u društvenu dinamiku svakodnevnog življenja zajednice koja cijeni njihov doprinos i poštuje njihova ljudska prava i mogućnosti.

Jedan od oblika provođenja slobodnog vremena, ali i terapija, su kreativne radionice. Likovna radionica temelji se na izražavanju kroz umjetnost te su tematski osmišljene od strane likovnog terapeuta Andreja Kurtina. Polaznici kreiraju svoja djela u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloženjima te se na taj način potiče njihova kreativnost, izražavanje, poboljšanje samostalnosti i unapređenje kvalitete života. Radovi koji nastaju predstavljaju se na izložbama te tako daju dodanu vrijednost samim korisnicima, a lokalna zajednica se senzibilizira i potiče na intenzivnije uključivanje osoba s invaliditetom u društvo.

Fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte u nastavku.

pocket icon

Centar za rehabilitaciju Rijeka na Korzu postavio izložbu „Isti smo u različitosti“

Više sa portala torpedo.media ...