Četvrta Virtualna Galerija Akademija: UNIRI dio odlične studentske inicijative koja spaja četiri grada

Autor: Marina Pauletić 01.11.2022

izlozba-41972

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci dio su odlične umjetničke studentske inicijative koja spaja Rijeku, Split, Zagreb i Osijek!

Rijeka - Četvrto izdanje izložbe VGA (Virtualna Galerija Akademija), skupne izložbe studentskih radova s četiri likovne akademije u Hrvatskoj, ove će se godine održati od 2. do 8. studenog. Zamišljena kao inicijativa studenata za druge studente, VGA okuplja recentne radove mladih umjetnica i umjetnika koji polako, ali sigurno grade novu umjetničku scenu u Hrvatskoj. Predstavljanjem studentskih radova inicijativa nastoji staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti.

Otvorenje 4. izdanja održat će se u 4 različita grada i to istovremeno, u utorak, 2. studenog 2022. u 19 sati u Zagrebu (Galerija Lexart), Osijeku (Galerija Knifer), Splitu (Klub Kocka) i Rijeci (Galerija SKC).

Izložba ostaje otvorena do utorka, 8. studenog 2022. te će se moći posjetiti tijekom radnog vremena galerija, a radno vrijeme riječke Galerije SKC (Kružna 8, Rijeka, OKC Palach) je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

O izložbi

Ove godine predstavljaju se radovi 24 studentica i studenata predstavljenih u različitim medijima, najčešće odmičući se od akademskog realizma kroz tematiziranje različitih privatnih i društvenih pitanja, institucionalnog obrazovanja, poigravajući se s anatomijom ljudskog tijela, pojmom memorije, osjećaja, unutarnjim i vanjskim. Tekstovi o autoricama i autorima predstavit će se na portalu Kulturflux čime se ostvaruje dodatna vrijednosti ideje komunikacije i povezivanja studenata kulturno-umjetničkih interesa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...