Cjelodnevni hip hop događaj ove subote u OKC Palach

Autor: Marina Pauletić 11.11.2022

wp-content/uploads/2018/03/kruzna-ulica-palach-7.jpg

Posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo izvođača.

Rijeka - Povodom 10. godišnjice rada Facebook stranice Hip Hop Rijeka, RIpper Events u suradnji sa OKC Palachom ove subote, 12. studenog organizira cjelodnevni hip hop događaj. Rap, DJing, Breaking i Graffiti, sve u jednom!

Tijekom dana, od 12 do 18 sati održat će se izložba raznih radova lokalnih writera uz glazbeni sadržaj za koji je zadužen DJ Jopa. Navečer, od 20 sati posjetitelje očekuje koncertna manifestacija uz lokalne snage i zanimljive goste.

Kao dio trenutne turneje dolaze TDKM – Tibor, Noti Limun i AGC – skupina rap izvođača s bazom u Zagrebu, a nastupat će uz DJ potporu DJ Noki Noleta i Kampanari. Donose i izložbenu galeriju koja je sada već standardna za TDKM evente. Tibor je već dobro znano ime na zagrebačkoj sceni s preko 15 albuma iza sebe. Najpoznatija suradnja grupe je s Flowdeepom, suosnivač je TDKM etikete, a ove je godine izbacila šesti nastavak sada već kultnog albumskog serijala „Pacino“. Unatrag godinu dana Tibor nastupa isključivo u kombinaciji s Noti Limunom i AGC-om.

DJ Noki Nole (Domagoj Neumann) zagrebački je DJ i producent, poznat kao glavni DJ za hrvatsku hip hop grupu ONI i kolektiva TDKM. Posljednjih je godina jedan od najaktivnijih regionalnih DJ-eva, te veliki poklonik i promotor regionalne hip-hop scene. Noti Limun najnoviji je rookie of the year iz TDKM kampa. Svojim je albumom „Gan Barsi“ osvojio simpatije cijelog hip hop slušateljstva Balkana te ostvario suradnje s umjetnicima poput Edo Maajke, kojemu nastupa i kao predgrupa. Stil mu je tvrd i direktan, a live izvedbu hvale mnogi kao bolji doživljaj tog zvuka nego na samim pjesmama.

AGC novo je ime na sceni s ovogodišnjim albumom prvijencom „Agcenti“, kojeg je izdala TDKM Music izdavačka kuća. Podrijetlom iz Dubrovnika, a trenutno sa zagrebačkom adresom AGC je jedan od rijetkih predstavnika iz tog područja u navedenom žanru muzike. Svojim je unikatnim stilom privukao je pažnju mnogih cijenjenih i afirmiranih imena poput Scriptora, Burkya, Alejuandra Buendije, Stoke itd., koji mu se vokalno pojavljuju na albumu.

Kampanari su rapsko-zadarske kolaboracija između producenata Frane Šporkica znanog kao Shporky Pork i repera Pećo iz grupe Shelter Team. Nakon prvijenca „Kampanari EP“ iz 2020., sredinom listopada ove godine izlazi album „Kampanari II“ također u izdanju TDKM Music izdavačke kuće.

Nadalje, nastupat će riječki reper Crni XIV, breakeri Renegade Crew, riječka hip hop grupa Sunnyside Rijeka, kutinski mc s osječkom adresom L okvent & DJ Marushka, riječki reper i voditelj DJ Suicide te Rapski DJ i turntabelist, DJ Jopa.

Ulaz je 40 kuna, karte se mogu kupiti samo na ulazu, a party traje do dva ujutro.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...