Dallas Music Shop slavi 25 godina

Autor: Sandra Turkalj 01.10.2022

dallas_music_shop_2022_ploce_cd__1_

Pripremili su bogato glazbeno slavlje, neka glazbena iznenađenja ali i rođendanske popuste, akcijske cijene i još mnogo toga

Rijeka - Jedna od kultnih riječkih lokacija bez sumnje je Dallas Music Shop koji na adresi Splitska ulica, kućni broj 2 a, djeluje već punih 25 godina. Nezaobilazno je to mjesto za sve ljubitelje glazbe, a mnogim je Riječanima upravo to prvo mjesto kad su u potrazi za diskografskim izdanjma svih formata, ulaznicama za kulturne programe ili pak bogat izbor raznovrsnih memorabilija. Četvrt stoljeća DMS je napunio 25. rujna, a proslava je malo prolongirana jer smo uz rođendansko slavlje pripremili i koncertne promocije novih Dallasovih izdanja.

Zajedničko slavlje dogodit će se u petak 28. listopada s početkom u 18 sati, kad će se Splitskom ulicom proširiti elektronski zvuk kompilacije Perspective koju će predstaviti njezin urednik Arsen Pavešić.

Zagrijani plesnim beatovima od 20 sati slavlje se seli u još jedno kultno riječko okupljalište, OKC Palach. Ulaz je slobodan, a promocije albuma startaju uz zabavnu, plesnu, plastikpop terapiju „Best of“ – debut albuma Doktora - predstavnika novih generacija riječkih glazbenika koji je svojim modernim alter-pop zvukom osvojio mlađu, ali i onu malo stariju publiku

Dallas_music_shop_25_godina_obljetnica_2022

.Osnivač legendarnog En Facea i cijenjeni autor Sandro Bastiančić, predstavit će debitantski kantautorski album „Šlager sezone“. Sandrovo prvo samostalno ostvarenje dobilo je odlične kritike, a njegove skladbe uspređene su onima velikana poput Davida Crosbyja, Jacksona Browna i Jamesa Taylora.

Muzički kolektiv Mrave brojim povest će nas u „Zemlju Kamenog Bizona“ – debitantski album kojim su osvojili kritiku i publiku, otkrili (nam) sasvim nove glazbene krajolike. Svojim jedinstvenim izričajem pozivaju na „narodni ustanak proziv šablona i pritom otkrivaju neku drukčiju dimenziju nestvarnosti“.

Rođendanskom slavlju priključit će se i energična riječka šestorka Bene, oformljena početkom godine, a čiji su članovi veterani glazbene scene i iskusni glazbenici kojima će ovo biti prvi službeni nastup.

Pripremili su i rođendanske popuste, akcijske cijene i još neka glazbena iznenađenja koja ćemo otkriti uskoro! Pozivamo sve da se priruže 28. listopada u obilježavanju ovog iznimnog jubileja, svirkama riječkih glazbenih majstora, i zajedničkom druženju s dragim gostima, partnerima, novinarima i osobama iz javnog i kulturnog života Rijeke.

Više sa portala torpedo.media ...