Damir Imamović ove subote premijerno u Rijeci

Autor: Sanja Monar 15.03.2023

Damir__Imamovic%CC%81_by_Edvin_Kalic%CC%81

S pravom ga nazivaju ''kraljem sevdaha i revolucionarom ovog žanra, redizajnerom balkanskog bluesa''.

Rijeka - Sve je spremno za premijerni riječki nastup Damira Imamovića koji je na programu u subotu, 18. ožujka u 20 sati u HKD na Sušaku. -Svestrani sarajevski pjevač, glazbenik rodom iz poznate sevdaške obitelji, karizmatičan je performer i neumorni inovator u pronalaženju originalnih načina stapanja bogate prošlosti sevdaha s budućnošću koja se širi i osnažuje. Damir Imamović dolazi u Rijeku u formi trija, kojeg osim njega čine i Žiga Golob na kontrabasu i Derya Türkan na kemencheu, stoji u najavi.

Imamović je sa svojim mnogobrojnim projektima gostovao u Kini, Meksiku, diljem Europe i SAD-a, u prestižnim prostorima poput The Kennedy Center (Washington DC), Concertgebouw (Amsterdam), Kolarac (Beograd), Centre Pompidou (Pariz)..., uz njegov rad snimljen je i dokumentarni film "Sevdah" Marine Andree-Škop (DIM, 2009.), a on sam napisao je i knjigu ''Sevdah'' - prvu povijest žanra (Vrijeme, 2016). Vrlo je aktivan i kao predavač tradicionalne glazbe. Njegova zanatska strana urodila je projektom po imenu ''SevdahLab'' - putujućim laboratorijom sevdaha, kojim Damir izlaže povijest i estetiku ove tradicionalne umjetnosti. SevdahLab predavanja i radionice održavaju se na prestižnim fakultetima, muzičkim institutima i drugim prostorima u Europi i Americi.

-S pravom ga nazivaju ''kraljem sevdaha i revolucionarom ovog žanra, redizajnerom balkanskog bluesa''. Njegov posljednji album hvaljeni i nagrađivani ''Singer of Tales'' čini će većinu repertoara i na ovome koncertu, poručuju organizatori.

Ulaznice su u prodaji i to po cijeni od 15€, a ukoliko ih ostane na dan koncerta cijena će iznositi 20€. Prodajna mjesta su mojekarte.hr, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija i New Sound (Matulji) te blagajna HKD-a sat vremena prije programa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...