Darija Žilić u Galeriji O.K. predstavlja knjigu „Sol zaborava“

Autor: Marina Pauletić 09.10.2023

daria_zilic

Darija Žilić dobitnica je nagrade Kiklop za zbirku poezije „Pleši, Modesty, pleši“.

Rijeka - Portal ArtKvart, Galerija O.K. i ShuraPublikacije, u suradnji s Knjižnicama Grada Zagreba, a povodom Mjeseca hrvatske knjige, organiziraju promociju knjige „Sol zaborava“, kao i susret s njezinom autoricom – Darijom Žilić.

Promocija knjige i susret s Darijom Žilić održat će se u ponedjeljak, 9. listopada, od 19 sati u Galeriji O.K., uz moderiranje Fride Šarar i Katarine Podobnik.

„Sol zaborava“ šesnaesta je knjiga Darije Žilić, književnice, pjesnikinje, aktivistice i nekad novinarke iz Zagreba, u kojoj autorica progovara i o vremenu apokalipse, o aktivizmu kroz poetsko očište, o emocijama, tijelu i srcu, o duhu vremena, a kroz reminiscencije prožete sjećanjima i zaboravom.

Darija Žilić dobitnica je nagrade Kiklop za zbirku poezije „Pleši, Modesty, pleši“, kao najbolju knjigu poezije u 2010. godini, nagrade Julije Benešić za knjigu „Muza izvan geta“, kao najbolje knjige eseja, te nagrade Orfej koju je u Bugarskoj dobila za poeziju. Autorica je pjesničkih, proznih, esejistički i književno-kritičkih knjiga, sudionica je brojnih književnih festivala i rezidencija u Europi, SAD-u i Aziji.

Prije više od deset godina Darija Žilić bila je često prisutna na riječkoj sceni, u Klubu umjetnika na Sušaku, legendarnom K.U.N.S.-u, vodila je književne tribine pa će i ova riječka promocija biti svojevrstan podsjetnik na te njezine zagrebačko-riječke dane, na duh tih godina, ali i prilika da se opušteno, ali kritički progovori o mnogim bitnim temama, kao što je primjerice pozicija žene književnice u hrvatskom društvu.

Na kraju razgovora s Darijom Žilić uslijedit će malo plesno iznenađenje u režiji Shure Dumanić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...