Day Zero na Kampusu za otvaranje Impulse Festivala

Autor: Marina Pauletić 20.04.2024

wp-content/uploads/2018/04/filozofski-fakultet-1.jpgFoto: arhiva

Glavno poprište zbivanja je Filozofski fakultet.

Rijeka - Jedanaesto izdanje Impulse Festivala započinje u ponedjeljak, 22. travnja posebnim programom pod nazivom Day Zero. Cjelodnevna zabava na Kampusu u studentskoj režiji starta već od ranog jutra na Filozofskom fakultetu i proteže se sve do nezaobilaznog studentskog restorana. Naravno, sve ispunjeno glazbom.

GLAZBA OD JUTRA

Glavno poprište zbivanja je Filozofski fakultet, u kojemu jutarnje minglanje može početi nimalo običnim odlaskom do predavaonice. Naime, od 8 do 16 sati vozimo se specijalnim festivalskim Disco liftom koji će i najuspavanije akademike potaknuti na ples.

Poseban piano spot planiran je u satima od 10 do 12, kada nastupaju studenti; Katarina Jureša Kateriana i Janko Iskra. Osim njih svirka na klaviru otvorena je za sve voljne iskušati se u spontanoj improvizaciji.

MUSIC CORNER

Popodnevni sati rezervirani su za odlaske i druženja u i oko studentskog restorana na kojem će svi zainteresirani moći dobiti završne festivalske informacije, sudjelovati u nagradnim igrama uz nezaobilaznu zvučnu kulisu. Naime, ukoliko vrijeme dozvoli na samoj terasi poseban set priprema DJ dvojac The Usual Suspects (Sven Mišković i Tomislav Belović).

Svoj obol programu dati će i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti oslikavanjem klupica uz popularnu šetnicu. Naravno, sve to uz glazbenu pratnju njihovih kolegica: Ive Kajić, Laure Šumanović i Ane Stopar te Fama dua.

day_zero_plakat

MUSIC DATE

Day Zero nudi i jedan specijalni spoj. Uobičajeni brzinski ručak u menzi može biti toliko zanimljiviji uz opuštenu ćakulu o karijerama, studentskim danima ili bilo čemu drugome. Stoga je osmišljen i Music Date, studentski ručak na relaciji student - glazbenik.

Posebni glazbeni gosti su proslavljena pjevačica Marina Perazić (Denis & Denis), vokal riječkog indie rock benda Jonathan, Zoran Badurina, te sad već redoviti gost festivala i talentirani glazbenik Antonio Livaić – Doktor.

MEDITACIJA I PREDAVANJE

Zalaske sunca najljepše je dočekati uz meditativnu zvučnu kupku. Uskladite dah s ritmom prirode i poslušajte tišinu uz vođenu meditaciju Silvije Šikić iz Sveučilišnog savjetovališnog centra pod nazivom Sound of Silence.

Odjava programa slijedi uz udrugu IKS koja će održati prezentaciju uoči Dana medijske pismenosti u Akvariju.

Ulaz na sva događanja programa Day Zero je slobodan.

No, sve zainteresirane studentice i studenti, djelatnice i djelatnici te profesorice i profesori ukoliko žele aktivnije sudjelovati pozivamo da se prijave putem Instagram profila Studentskog kulturnog centra.

koncert_projekt_jonathan_2023__31_ Jonathan (Foto: arhiva)

TJEDAN BOGATOG FESTIVALSKOG PROGRAMA

Na ovogodišnjem Impulse Festivalu publiku očekuje raznovrstan program na više gradskih lokacija. U koncertnom dijelu očekuju nas promocije novih i aktualnih albuma: kantautorice Nina Romić, psihodeličnog Nemečeka, trostruki „napad“ na osjetila donose My Pitbull Lucifer, Mižerija i Revirgin, dok najglasniju večer režiraju veterani scene; L.H.D. i Dobladores de Sonido.
Impulse Festival zajedno s kolektivom Liminal kurira udarnu partijanersku frontu koju predvodi japanski producent i DJ Satoshi Tomiie zajedno s perjanicama lokalnih DJ-ejeva.. Bogat plesni moment ponuditi će i klub Manual gdje nastupaju Zarkoff i Moljac, a publika će moći uživati i u posebnom izdanju jednog od najdugovječnijih klupskih programa: Mile ❤️ Disko.

U filmskom segmentu festivala suradnja se nastavlja s Art kinom. Na velikom platnu gledamo riječku premijera filma „Sav taj pank“ i projekt „KIN-O-ZVUK“ . Osim glazbe, u fokusu festivala bit će i poezija, a Gradska knjižnica Rijeka kao novi prostor suradnje ugostit će promociju knjige „Antologija hrvatske i srpske slem poezije“ .

Festivalu se pridružuje i bogati narativni program. Dvije tribine; na temu uradi sam kulture i glazbenih festivala u Hrvatskoj, izložba koncertne fotografije „The Taste of the Pit“, te tradicionalni Sajam ploča uz pojačanje Finders Keepers buvljaka. Impulse ima sve.

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa. Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...