Death metal institucija Sadist po prvi puta u Hrvatskoj kao zagrijavanje za 11. Dark Circle Fest

Autor: Marina Pauletić 21.05.2024

sadist_

Sadist je svoje metal sjeme zasadio sad već davne 1991. godine.

Rijeka - Kultni talijanski bend Sadist po prvi put će stati na Hrvatsko tlo u jedinstvenoj mini turneji 18. rujna, a mlade organizatorske snage Udruge Ri Rock pozvale su i domaće death/thrash prog face E.N.D. iz Zadra da eliminiraju bilo kakve šanse ne rasprodaje ovog eventa.

Događaj je uvod za 11. Dark Circle Fest koji će se kao i zagrijavanje održati u kultnom klubu Palach 27. i 28. rujna uz mnoštvo gostujućih bendova, dva headlinera i naravno riječkih snaga.

Sadist je svoje metal sjeme zasadio sad već davne 1991. godine te je proveo svoje korijenje kroz cijeli planet postavljajući se na poziciju vodećih predstavnika prog death metala uz Mashugghu, Decapitated i sl.

Svoje tematike o smrti, perverzija i mračnih senzacija prenijeli su na najcjenjenije svjetske heavy metal festivale poput: Hellfest, Wacken, Gods of Metal i slične gdje su dijelili pozornicu s nekim od najvećih svjetskih bendova kao što su: Iron Maiden, Motorhead, Slayer, Pantera i mnogim drugima.

Nakon par godina pauze, 2007. vraćaju se s usavršenim zvukom neobičnih ritmova te sablasnih melodija u albumu "Sadist". Iza sebe su ostavili sveukupno 9 albuma od kojih je posljednji izdan 2022. godine pod nazivom “Firescorched”.

- Samom bendu pridružit će se Hrvatske legende sličnog žanra i jedni od najstarijih domaćih metal bendova. Naravno govorimo o bendu E.N.D. iz Zadra koji je izgradio velik odnos sa svojim riječkim fan baseom. Ovi velikani HR scene savršen su support za Sadist te perfektna kombinacija ove jedinstvene večeri, poručuju organizatori.

Ulaznice izlaze uskoro u pretprodaju po cijeni od 17€, dok će na dan koštati 20€. U prodaju će biti puštena i mala količina earlybird karata po cijeni od 15€. Više informacija uskoro.

Hrvatska publika napokon će imat priliku vidjeti kultni bend Sadist u svom punom sjaju i to u posebnoj mini turneji kao jedinstvenoj prilici jer sam bend je poznat po rijetkim nastupima i turnejama te pružiti paklenu večer za pamćenje.

Program je podržan od strane Grada Rijeke, Ministarstva kulture i Primorsko – goranske Županije

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...