Denis Kirinčić predstavlja novu monodramu „Žena na rubu....“

Autor: Ana Šumanović 28.03.2023

Denis Kirinčić Žena na rubu monodrama Arhiva: Denis Kirinčić

Denis je osnivačica i umjetnička voditeljica Malika, te nagrađivana dramska pedagoginja.

Rijeka - Satirična monodrama „Žena na rubu...“ premijeru će imati u četvrtak, 13. travnja u 19:30 sati u Filodrammatici. Repriza će se održati sljedećeg dana u isto vrijeme. Predstava je nastala prema autorskom tekstu Suzane Mitričević a režiju i glumu potpisuje Denis Kirinčić, glumica, kazališna redateljica i producentica. Denis je osnivačica i umjetnička voditeljica Malika, te nagrađivana dramska pedagoginja.

„Žena na rubu...“ je satirična monodrama o iznenadnoj sumnji žene koja je dugo godina u sretnom braku. U središtu njenog života je muž i ona je svoj život podredila njemu. Ne zato što je nesposobna ili ne inteligentna, već zato što je to sama željela.

Muž je direktor jedne prestižne firme i omogućava joj lagodan život. No njoj je svaki trenutak s njim dragocjen i važan, i svaki trenutak s njim joj je kao onaj prvi kada su se sreli, a leptirići joj opsjedali tijelo. Njoj je najvažnije ispraćati i dočekivati muža s posla, a svaka sekunda i minuta s njim joj je toliko dragocjena da ih nije htjela kvariti s djecom. Nemaju djecu, TIK-TAK-TIK-TAK.... vrijeme ide i oni baš nisu više mladi....ali se vole isto kao i prvog dana braka.

Crv sumnje počne ju izjedati kada jedne večeri muž poprilično kasni s posla, iako joj je ujutro kada je žurio iz stana rekao da će zakasniti, ali joj nije rekao zašto niti koliko će kasniti.

Čekajući ga pred zidnim satom, brojeći minute i sekunde, uz neprestane razgovore telefonom s prijateljicama koje podupiru njenu sumnju u njegovu iskrenost i vjernost, ona postaje sve nervoznija. Uz lupanje srca, znojenje i smrzavanje, u glavi joj je sve veća zbrka koja je dovodi do ruba. Poduzima različite „drastične mjere“ koje izazivaju osmijehe na licu, a u konačnici dovode do komičnog apsurda sve njene postupke.

Ulaznice idu na preporučenu donaciju od 7.00 EURA. Mogu se rezervirati na kirincic.denis@gmail.com i/ili na broj mobitela 091/587-32-96.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...