„Djeca djeci“: Nezaboravno kazališno iskustvo s humanitarnom notom za nadarene mališane Gorskog kotara

Autor: Marina Pauletić 25.04.2024

the_pirate_ship_-56087

Prikupljena sredstva namijenjena su nadarenoj djeci iz Gorskog kotara.

Rijeka - U petak, 26. travnja u 18 sati u Filodrammatici održat će se dvije predstave u organizaciji Inner Wheel kluba Rijeka, koje imaju humanitarni karakter, a prikupljena sredstva namijenjena su nadarenoj djeci iz Gorskog kotara.

Prva predstava na programu je „The Pirate Ship: The Legend of Bearded Brenda“, a izvest će je učenici četvrtog i petog razreda osnovne škole iz Elementary School grupe TRY theatrea. Riječ je o kratkoj glazbenoj komediji u kojoj se suprotstavljaju skupina strašnih gusara i skupina mornara koji plove u službi Njegovog Veličanstva - engleskoga Kralja. Prva je grupa predvođena tajanstvenom gusaricom „Bradatom“ Brendom, dok drugu grupu vodi aristokrat „Zgodni“ Bob. Nakon serije dogodovština i smiješnih susreta, komedija završava velikim preokretom - i važnom porukom za publiku. Predstava će biti odigrana na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom jeziku, za tekst je zaslužan Ivan Verunica, dok su mentori Enea Dessardo, Matea Madunić i Bruna Pleše.

Na pozornicu dolaze i djeca iz dramske skupine OŠ „Petar Zrinski“ Čabar, područne škole Tršće, koji će izvesti nagrađivani mjuzikl „Šlatrček iz čabarske šume“. Riječ je o zanimljivom dječjem mjuziklu gdje mali glumci i pjevači na poetičan način interpretiraju priču iz guste, lijepe i pomalo zagonetne čabarske šume. Učenike prvog, drugog, trećeg, petog, šestog i osmog razreda u predstavi vode učiteljice Ingrid Žorž i Katarina Leš, a autorica teksta i glazbe je Ingrid Žorž.

Preporučena donacija je 10 eura, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena nadarenim mališanima iz Gorskog kotara, pružajući im podršku i priliku za razvoj njihovih talenata. Obje predstave dio su hvalevrijedne inicijative pod nazivom „Djeca djeci“ koja otvara vrata za razvoj talenata i pruža šansu za ostvarenje snova mladim nadama našeg kraja.

Inner Wheel klub Rijeka

Inner Wheel klub Rijeka dio je velike međunarodne obitelji okupljene u najveću svjetsku dobrotvornu udrugu žena. Osnovan je 1996. godine, a danas broji 20-ak članica te djeluje uglavnom na lokalnoj razini, pomaže potrebite, novčano ili materijalno. Kao dio međunarodne mreže Inner Wheel organizacija, Inner Wheel Klub Rijeka nastoji ostvariti pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu kroz različite projekte i aktivnosti, a humanitarna akcija „Djeca djeci“ samo je jedna od njih.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...