[FOTO] „Djevojka sa Zapada“ premijerno u Zajcu: Ispred kazališta konji i kauboji, publika oduševljena

Autor: Marina Pauletić 29.02.2024

Western_u_Zajcu_premijera__4_

Povod za njezino izvođenje bila je stota obljetnica Puccinijeve smrti.

Rijeka – Sinoć je u HNK Ivan pl. Zajc izvedena opera „Djevojka sa zapada“, jedno od najsloženijih djela Giacoma Puccinija, praizvedena u njujorškoj Metropolitan Operi 1910. godine. Povod za njezino izvođenje bila je stota obljetnica Puccinijeve smrti, a za operni spektakl zaslužni su dirigent, maestro Valentin Egel i režiser Giorgio Surian.

Western_u_Zajcu_premijera__3_

„U godini obilježavanja 100. obljetnice smrti velikog talijanskog skladatelja“, istaknuo je ravnatelj riječke Opere Dražen Siriščević, „nismo posegnuli za naslovima koji će se po konvenciji izvoditi u gotovo svim opernim kućama. Tražili smo poseban adut. Na pozornici „Zajca“ predstavilo ga je veliko ime riječkog, hrvatskog i svjetskog kazališta Giorgio Surian. Uz sopranistice Gabrielle Mouhlen i Anastasiju Bodlyrevu u alternaciji te tenora Ivana Momirova, on je, u alternaciji s Robertom Kolarom, bio šerif Jack Rance, ali, po prvi put, i redatelj ove operne predstave.“

Publika je bila oduševljena te je sudionike opere ispratila glasnim pljeskom, a osim izvođača posebnu su pažnju plijenili pravi konji koji su također sudjelovali u operi. Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

“Djevojka sa Zapada” premijerno u Zajcu: Ispred kazališta konji i kauboji, publika oduševljena

Više sa portala torpedo.media ...