Dodijeljene nagrade publike najboljima u baletnom programu „Zajca“: Nagrađena predstava „Čajkovski“ te Soyoka Iwata i Janne Boere za najbolje uloge

Autor: Marina Pauletić 24.10.2023

kazaliste_ivana_pl_zajca_zrak__2_ Foto: arhiva

Nagrade su dodijeljene nakon izvedbe baletnog diptiha „Sad i nikad više“.

Rijeka - Nagrada publike „Boris Papandopulo“ za najbolju predstavu u programu Baleta HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2022. / 2023. pripala je predstavi „Čajkovski“ što ju je na odabranu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog koreografirao Cayetano Sota.
A za solističke intervencije i ulogu moderatora u istoj predstavi, predstavi „Čajkovski“, Janne Boere primio je sinoć Nagradu publike „Joža Komljenović“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu u baletnom programu prošle sezone.

janne_boere_foto_drazen_sokcevic Janne Boere (foto: Dražen Šokčević)

Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Soyoka Iwata. Za ulogu Marie u predstavi „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candije te za solističke intervencije u predstavi „Heroj je umoran“ skladatelja Frana Đurovića i koreografa Giuseppea Spote pripala joj je Nagrada publike „Olga Orlova“, koju joj je, kao i njenom kolegi, uručila ravnateljica Baleta Maša Kolar.

soyoka_iwata_foto_drazen_sokcevic Soyoka Iwata (foto: Dražen Šokčević)

Najboljima u prošlosezonskom baletnom programu prema glasovima publike, nagrade su dodijeljene nakon izvedbe baletnog diptiha „Sad i nikad više“, čime je ujedno okončano proglašenje nagrađenih po izboru publike u svim umjetničkim ansamblima „Zajca“ za prošlu sezonu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...