Dvodnevni događaj „Izvan lubenice“ ovog vikenda u Galeriji SKC i Dječjoj kući

Autor: Marina Pauletić 13.10.2022

izvan_lubenice

Ovim se posebnim događajem slavi rad i kreativnost Karle Unušić.

RIJEKA - Ovoga će se petka i subote u Galeriji SKC i Dječjoj kući održati dvodnevni događaj „Izvan lubenice“ koji kroz razgovor, izložbu i performans slavi rad i kreativnost Karle Unušić.

Događaj će započeti 14. listopada u 17:30 tribinom „Alati udruživanja i odlučivanja“ na kojoj će se razgovarati o temama vezanim uz proces žalovanja uslijed nestanka i smrti bliske osobe. Na tribini će sudjelovati: rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, viša stručna savjetnica i djelatnica Sveučilišnog psihološkog savjetovališta u Rijeci, dr. sc. Jasminka Juretić, izv. prof. dr. Sanja Bojanić, doc. art. Nataša Antulov, poslijedoktorandica dr. sc. Milica Czerny Urban i poslijedoktorand dr. sc. Marko Luka Zubčić.

Nakon tribine u 19:30 bit će otvorena izložba „Izvan lubenice“, također u prostorijama Galerije SKC. Kroz radove nastale tijekom proteklih nekoliko godina, ovom izložbom slavi se rad i kreativnost Karle Unušić. Izložba obuhvaća slikarske i kiparske radove, mozaike, crteže, kolaže i ilustracije u selekciji APURI studentica, Karlinih kolegica. Izložbu će biti moguće pogledati do petka, 21. listopada 2022. Radno vrijeme Galerije SKC je od ponedjeljka do subote od 17 do 20 sati.

U subotu, 15. listopada s početkom u 11 sati u Dječjoj kući održat će se dječja radionica Brlog koju će voditi Irma Unušić, iz umjetničke organizacije SHOOMA. Broj polaznika/ca je ograničen uz online rezervaciju na mrežnoj stranici SKC-a ili putem ove poveznice.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...