Dvoje riječkih DJ-a nominirano za nagradu Elector u kategoriji DJ-a godine

Autor: Ana Šumanović 22.01.2023

dj_ilustracija

Ove godine za nagradu u kategoriji DJ-a nominirani su dvoje veterana riječke scene, Ana Antonova i DJ Ogi.

Zagreb/Rijeka - Hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni. Pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu, koja bi istu valorizirala te približila široj javnosti, činilo kao logičan slijed događaja. Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja.

Prvo izdanje dodjela nagrade ELECTOR održalo se 3. veljače 2022. u Tvornici kulture u Zagrebu, a ove godine 1. veljače na istom mjestu.

Nagrada će se dodijeliti u devet kategorija i to u kategorijama Albuma/kompilacije godine, Remiksa godine, New (S)Electora odnosno debitanta godine, Eventa godine, Techno singla godine, House singla godine, Bass singla godine te Electronica singla/EP-a godine. Novost je da se u drugom izdanju ELECTORA zbog velikog broja izdanja otvara nova kategorija. U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa, a DJ-a godine bira publika.

Ove godine za nagradu u kategoriji DJ-a nominirani su dvoje veterana riječke scene, Ana Antonova i DJ Ogi.

DJ-ica, producentica i promotorica Ana Antonova dolazi s otoka Krka, a bazirala se na riječkoj glazbenoj sceni. Kao autorica i producentica debitirala je 2019. godine EP-em „Habay“ koji je objavila za Conceptual Black Records te je od onda postala prepoznatljivo ime, ne samo na lokalnoj i nacionalnoj, već i na regionalnoj sceni u elektroničkim krugovima. Get Physical, Dobar House, THANQi WAPM samo su neke od etiketa na kojima se glazba Ane Antonove pojavila.

Veteran riječke, hrvatske pa i europske techno scene, DJ Ogi, također je u bubnju za DJ-a godine. Iza njega je 30 godina bogate karijere tijekom koje se okušao kao DJ, promotor, organizator, autor i producent. Clubbing serijal Energetica, kojeg je pokrenuo upravo DJ Ogi, najdugovječniji je techno brend u Hrvatskoj i široj regiji. Vlasnik je i četiri izdavačke kuće: Techno Factory, Beast Music, Predator i Black Star. Ogi je za ovi nagradu bio nominiran i prošle godine.

Ostali nominirani su DJ Jock, Felver, Filip Motovunski, Ilija Rudman, Insolate, Ivna Ji, Jan Kinčl, Matroda, Petar Dundov, PEZNT i Tom Bug.

Glasati se može na poveznici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...