„Fešta“ Teatra EXIT na Trsatu

Autor: Sanja Tumara 06.08.2022

predstava_festa,_exit_01

U sklopu Ljeta na Gradini, na Trsatu će u nedjelju biti izvedena još jedna uspješnica Teatra EXIT. „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo svjesni, a kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje priznaje jedino zakon braće i kumova.

RIJEKA – Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025. Na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju, sada se slavi njihova peta godišnjica braka. Gosti te fešte upravo su gledatelji, koji već samim ulaskom u kazalište postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati… Sjajan je to uvod i poziv na predstavu „Fešta“ Teatra EXIT koja će u sklopu 17. izdanja Ljeta na Gradini biti izvedena u nedjelju 7. kolovoza.
Simpatični glumački dvojac, Josipa Anković i Josip Ledina, dobitnici su nagrade Ivo Fici i Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca/ice do 28 godina za predstavu „Fešta“ na 28. Festivalu glumca u Vinkovcima. Predstavu „Fešta“ glumci su sami napravili te su u njoj htjeli pokazati stečena znanja i svoje glumačko umijeće i pritom zabaviti publiku.
- Predstava Fešta ima tu snagu da ljudi u publici zaborave da je ovo kazališni čin, a ne stvarnost, zaključuje glumac Josip Ledina i poziva sve na predstavu.
Ako se želite nasmijati ismijavajući ljubavne, bračne i rodne odnose te vidjeti kako „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, a kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje priznaje jedino zakon braće i kumova, onda je Trsatska gradina u nedjelju u 21 sat pravo odredište.
Ulaznice po cijeni od 70,00 odnosno 90,00 kuna mogu se nabaviti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji te u Vintage baru na Trsatskoj gradini.

predstava_festa_exit_02
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...