Festival Opatija organizira Dane Teatra Gavran u Gervaisu

Autor: Sanja Monar 17.02.2023

sve_o_muskarcima-24981

Osim kazališnih predstava za odrasle, Festival Opatija pripremio je i bogati program za najmlađe

Opatija - Festival Opatija i ove godine nastavlja s organizacijom popularnog kazališnog ciklusa koji u Opatiju dovodi najbolje hrvatske kazališne kuće. Nakon mjeseca Teatra Exita, kazališta Komedija, kazališta Kerempuh i kazališta Gavella u Gervaisu, stiže nam Teatar Gavran – „obiteljsko kazalište“ glumice Mladene Gavran i supruga, književnika Mire Gavrana čije suvremene dinamične predstave na prvom mjestu afirmiraju glumačko umijeće kao osnovu teatarske umjetnosti, stoga na svojim predstavama angažiraju ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike.

Gavran u Opatiju dolazi s tri kazališne predstave: Komedija „Sve o muškarcima“ koja muški svijet razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, na opatijskim daskama igra u subotu, 18. veljače u 20 sati i skoro je u potpunosti rasprodana! Kazališni susret „Na kavici u podne“ na rasporedu je u četvrtak, 9. ožujka u 20 sati. Topla predstava na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. U četvrtak, 16. ožujka s početkom u 20 sati Gavranovci dolaze s najnovijom monokomedijom „Bit će sve u redu“, lepršavom predstavom atraktivnom svim generacijama. Nevjerojatno brz broj preobrazbi, lepeza različitih mjesnih govora i urnebesni karakteri u interpretaciji Svena Jakira ono je što će vam još jednom dokazati zašto je kazališna zajednica koju Gavran strpljivo i neumoljivo stvara već preko dva desetljeća toliko velika, topla i šarolika, čak i izvan granice Hrvatske. Upravo o toj velikoj 20. obljetnici Teatra Gavran govori monografija koja će publici biti predstavljena u četvrtak, 9. ožujka u 17:30 sati u foajeu centra Gervais.

„Dani Teatra Gavran u Gervaisu“ donose i povoljnije cijene ulaznica. Cijena ulaznice za pojedinačne predstave iznosi 9 €, dok je za paket ulaznica za dvije predstave („Na kavici u podne“ i „Bit će sve u redu“) potrebno izdvojiti 16 €. Studenti i umirovljenici pakete mogu kupiti po još povoljnijoj cijeni od 12 € u uredima Festivala Opatija.

Ulaznice za sve programe u centru Gervais mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu, online na portalu Mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa na blagajni u Gervaisu.

Osim predstava za odrasle iz ciklusa „Dani Teatra Gavran u Gervaisu“, Festival Opatija poziva najmlađu publiku na čak tri predstave do kraja veljače: „Prof. Baltazar: Put oko svijeta“ u nedjelju, 19.2. u 11 sati, „Živ, živ, živ“ u subotu, 25.2. u 11 sati, obje u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, te na završnu predstavu polaznika dramske radionice za djecu u nedjelju, 26.2. u 11 sati. Cijena ulaznice za predstave za djecu iznosi 5,50 €, a uz obiteljski popust 4 € po ulaznici. Osim predstava, organizirana je i spomenuta višednevna dramska radionica za djecu „No drama ljama“ (koja je već popunjena!) i radionica za djecu Izrada lutaka naprstaka, u nedjelju, 19.2. u 12:30 sati. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, a prijavu je potrebno poslati na petra@festivalopatija.hr radi ograničenog broja sudionika. Informacije o programima dostupne su na www.festivalopatija.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...