Festival Perforacije 2022. gostuje u Rijeci s plesnom izvedbom "Bestjelesno"

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.06.2022

ZPC Bestjelesno 5

Predstava „Bestjelesno“ prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na samu predstavu.

Rijeka - Perforacije – festival izvedbenih umjetnosti udruge Domino, u suradnji s udrugom Prostor Plus, u Rijeku dovodi plesnu izvedbu Bestjelesno, Brune Isakovića i Mie Zalukar, kojom autori istražuju utjecaj pandemije i krize na javni, privatni, tjelesni i izvedbeni prostor. Predstava će se održati u Filodrammatici u utorak, 21. lipnja s početkom u 20 sati.

Predstava „Bestjelesno“ prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na samu predstavu. Prostori se mjere mogućnostima razmaka među ljudima, stvaraju se novi protokoli ponašanja, miješaju se značenja slobode i odgovornosti. Srž transformacija kroz koje prolazimo prikazujemo pokretom koji je zaražen mehanizmima prihvaćanja nove stvarnosti. Krećemo se nećkajući se, zalazimo u ludilo, protestiramo bijesni, u sukobu smo sa svime, ne vjerujemo nikome, izmoreni smo i pokoreni. Krećemo se opterećeni nadom u povratak na staro, na ono što znamo kao normalno. Krećemo se do iscrpljivanja, a ono je zadnja točka prije prihvaćanja nove stvarnosti. Takvi sjedimo u prostoru, promijenjeni, maskirani, novi, normalni. Bestjelesni.

Autori: Bruno Isaković i Mia Zalukar
Muzičko oblikovanje: Hrvoje Nikšić / Kramasonik
Kostimografija: Ana Fucijaš
Izrada kostima: Aleksandra Jurišić Rastović
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Dizajn plakata: Designed Motion
Produkcija: Malo Sutra, Domino
Podrška: Zagrebački plesni centar
Teaser / photo: Neven Petrović

Više o predstavi / Facebook event: https://www.facebook.com/events/709682156983381

ZPC Bestjelesno 6

Festival Perforacije kao i partnerska manifestacija Noć performansa odvijaju se u suradnji Domina s umjetničkim organizacijama diljem Hrvatske i regije, te s lokalnom zajednicom i neumjetničkim sektorom. Program festivala i Noći performansa 2022. godine odvija se od 10. lipnja u Dubrovniku, Rijeci, Zagrebu, Zadru i Mostaru. Nastojeći podržati podzastupljene umjetničke forme, mlade i neetablirane autore, umjetnost u javnom prostoru grada te potaknuti društveno angažirano umjetničko djelovanje, festival ove godine obuhvaća plesne predstave, multimedijske izvedbe, performanse u kazališnom i javnom prostoru te šetnju i umjetničku prezentaciju u prirodi.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan, a program je moguće podržati u obliku donacija. Više o programu Perforacija: https://thisisadominoproject.org/

Festival Perforacije financijski podržavaju: Program Kreativne Europe Europske unije - ACT: Art, Climate, Transition i Be SpectACTive!, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Grad Dubrovnik, Zaklada Kultura nova.
Program Noći performansa podržavaju: Program Kreativne Europe Europske unije - ACT: Art, Climate, Transition i Be SpectACTive!, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Grad Zadar.

Lokalne partnerske organizacije: Prostor plus (Rijeka), Zadar Snova (Zadar), Art radionica Lazareti (Dubrovnik), OKC Abrašević (Mostar).