Follow up predstavlja: Grafička mapa "CRUX MMXX " - Skupna izložba devetoro autorica i autora iz Istre

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 09.02.2022

Eros_Cakic__Random_follow_up

Okupljeno društvo likovnih umjetnika koje spaja mjesto djelovanja i škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Puli kao početak likovnog rada, kroz mapu pridonose hommage Ivanu Obrovcu.

Rijeka - U petak, 18.2. u Galeriji SKC u sklopu programa "Follow Up" otvoriti će se izložba: Grafička mapa "CRUX MMXX " - Skupna izložba devetoro autorica i autora iz Istre koju čine 10 grafičkih listova. Samome otvorenju prethoditi će razgovor na temu likovne umjetnosti na relaciji Pula-Rijeka, a program zaokružuje posebno gostovanje Radio Rojca iz Pule koji će za ovu prigodu emitirati uživo iz Rijeke.
Grafička mapa CRUX MMXX inicijacija je rada novoosnovanog društva vizualnih umjetnika CRUX, oformljena 2020. godine na inicijativu Erosa Čakića. Udruga CRUX osnovana je prvenstveno s namjerom edukacije na području vizualnih umjetnosti.

Gea_Rajic__Kukuljica_follow_up

Okupljeno društvo likovnih umjetnika koje spaja mjesto djelovanja i škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Puli kao početak likovnog rada kroz mapu pridonose hommage Ivanu Obrovcu, osnivaču ŠPUD-a čija je i grafika uvrštena. Prva grafička mapa pod nazivom CRUXX MM XX sastoji se od 10 grafičkih listova devetero umjetnica i umjetnika. Skupna izložba koja spaja afrimirane i mlade umjetnike, stariju i novu umjetničku scenu. Izlažu Josipa Škrapić, Tea Bičić, Gea Rajić, Robert Pauletta, Andi Pekica, Borut Skok i Eros Čakić. Svaki od autora pridonio je mapi svojim radom kroz koji predstavlja sebe i svoj umjetnički opus.

Josipa_Skrapic__Simulacrum_follow_up

Izložbu je moguće posjetiti do 24.2. u radnom vremenu Galerije SKC; svaki dan osim nedjelje, od 17h do 20h.

O likovnoj umjetnosti na relaciji Pula Rijeka, razlikama i sličnostima, o međusobnoj povezanosti i današnjoj situaciji iz različitih smjerova (infrastruktura, financije, autorski potencijali..) govoriti će uvaženi gosti: Tea Bičić (koordinatorica programa Gradske galerije Labin i suradnica za likovnu djelatnost pri Pučkom otvorenom učilištu Labin), Eros Čakić (likovni umjetnik, jedan od osnivača HDLU Istre), Katarina Kožul (apsoloventica kiparstva na riječkoj Akademiji primjenjenih umjetnosti) i Damir Čargonja (dugogodišnji kulturni aktivist i umjetnik) uz moderiranje Leonide Cris Manojlovski (Galerija SKC).

Satnica:
17h Radio Rojc live stream iz studija u OKC Palach
18h razgovor na temu likovne umjetnosti na relacji Pula-Rijeka
20h otvorenje izložbe Grafička mapa "CRUX MMXX "


Ulaz je slobodan. No, u skladu s epidemiološkim preporukama molimo za razumijevanje prilikom posjete: nošenje maski, držanje razmaka, upotreba dezinficijensa.

„Follow Up“ je program koji kroz primjere dobre prakse želi ojačati ili uspostaviti suradnju između organizacija slične ili iste programske sheme s ciljem obogaćivanja kulturne ponude te s naglaskom na glazbu. Program je osmišljen kao gostujuće vikend predstavljanje u sklopu kojega svaka od organizacija ima i ulogu domaćina. Ovaj put, program povezuje dva lučka grada, dva važna rasadnika kulture, Pulu i Rijeku.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeka - odjel za kulturu.

Follow_Up_u_Rijeci_-_plakat_za_medije-min
Više sa portala torpedo.media ...