[FOTO] Grand prix 6. izdanja History film festivala dokumentarnom filmu ‘’Iskre u vremenu’’

Autor: Nikola Cvjetović 18.09.2022

history_film_festival_rijeka_art_kino_2022__3_

Nagradu Bernardin Modrić uza najbolju produkciju osvojila je Sophie Faudel za film 'Man Ray i Picasso na francuskoj rivijeri'. Žiri publike u sastavu Marin Lovrović, Katarina Obrovac Ivašić, Renata Garbajs, Vivien Karlović i Ronald Puharić za najbolji film proglasio je 'Cirijakova zakletva' Oliviera Bourgeoisa koji je ujedno i nagrađen posebnom nagradom...

Rijeka - Dokumentarni film ‘’Iskre u vremenu’’ redatelja Jurija Grudena osvojio je grand prix 6. izdanja History film festivala koji se posljednjih pet dana održavao u Art kinu Croatia. Za najbolji TV dokumentarac međunarodni stručni žiri u sastavu Branko Schmidt (predsjednik), Beate Thalberg i Sandra Rančić izabrali su film 'BEZIMENA ŽENA: Priča o Jeanne i Baudelaireu' redateljice Régine Abadia, dok je najboljim nezavisnim dokumentarcem proglašen ’Bosanski Brodvej’’ redateljice Jasmine Beširević.

history_film_festival_rijeka_art_kino_2022__2_

Za najboljeg redatelja proglašen je Jurij Gruden (''ISKRE U VREMENU''), dok su nagradu za najbolji scenarij ponijele Mirta Puhlovski i Vedrana Pribačić (Veće od traume). Hardi Qadir i Haider Omar osvojili su nagradu za najbolju fotografiju (Spavati u ruševinama), najbolju montažu napravio je Tomasz Wolski za film '1970' dok najbolju glazbu potpisuje Salla Luhtala za film 'Odmetnuti reporteri'. Nagradu Bernardin Modrić uza najbolju produkciju osvojila je Sophie Faudel za film 'Man Ray i Picasso na francuskoj rivijeri'. Žiri publike u sastavu Marin Lovrović, Katarina Obrovac Ivašić, Renata Garbajs, Vivien Karlović i Ronald Puharić za najbolji film proglasio je 'Cirijakova zakletva' Oliviera Bourgeoisa koji je ujedno i nagrađen posebnom nagradom, kao i film ‘’10 Dana u svibnju’’ redatelja HyoungSuk Kima.

history_film_festival_rijeka_art_kino_2022__5_

Tijekom posljednjih pet dana Rijeka je živjela film, ne samo kroz zanimljiv program koji je osim filmova obilježilo i predstavljanje monografije "Neda Arnerić: Čarobna melankolija" autorice Anite Panić, već i kroz zanimljiva druženja s pristiglim filmašima iz cijeloga svijeta. Tako je produkcija festivala predvođena direktoricom Tihom Modrić pripremila i dva zanimljiva izleta kroz koja su gosti imali prilike upoznati se s poviješću Rijeke te eno i gastro ponudom otoka Krka. U zanimljivom vođenju koje je priredio vodič Goran Moravček filmaši su napravili đir od Rive, preko Korza pa kroz tunele sve do katedrale Sv. Vida. Zatim je tura vodila u kazalište Ivana pl. Zajca, pa preko Mrtvog kanala do muzeja Peek & poke i Primorske kašetice. Krčka tura uključila je posjet Vrbniku i Njivicama uz posjete eminentnim vinarima uz degustaciju.

pocket icon

Grand prix 6. izdanja History film festivala dokumentarnom filmu ‘’Iskre u vremenu’’

Više sa portala torpedo.media ...