[FOTO] Henrik IV. - Pirandellovo remek djelo premijerno izvedeno u HNK Ivana pl. Zajca

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.12.2022

predstava_henrik_iv_premijera__2_

Riječ je o predstavi koja opisuje tragediju pojedinca koji poludi u sukobu sa stvarnošću, a čiju režiju potpisuje Marco Lorenzi, jedan od najzanimljivijih redatelja nove generacije suvremenog talijanskog kazališta.

Rijeka – U subotu je Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca premijerno izvela jedno od najzančajnijih djela talijanskog književnika Pirandella ”Henrik IV.”. Riječ je o predstavi koja opisuje tragediju pojedinca koji poludi u sukobu sa stvarnošću, a čiju režiju potpisuje Marco Lorenzi, jedan od najzanimljivijih redatelja nove generacije suvremenog talijanskog kazališta. Poseban je po tome što se njegova radna metoda usredotočuje na glumu, potragu za likom i njegovom individualnom “ljepotom”.

predstava_henrik_iv_premijera__3_

U koautorstvu s dramaturgom Lorenzom de Iacovom, nastala je suvremena predstava, ispričana na hrabar i nov način, koja komunicira s medijima i tehnologijama, te snažnog glumačkog izričaja. Glavnu ulogu igra Aleksandar Cvjetković, a tu su još i Leonora Surian Popov, Mirko Soldano, Anamarija Brđanović, Ivna Bruck, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich, Serena Ferraiuolo i Stefano Maria Iagulli te Deni Sanković. Scenografiju potpisuje Diana Ciufo, kostimografiju Manuela Paladin Šabanović, autori video materijala su Edoardo Palma i Emanuele G. Forte, autor glazbe i oblikovatelj zvuka je Marin Butorac, a oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.

Više fotografija donosimo u nastavku.

Talijanska drama premijerno izvela Pirandellova “Henrika IV.”

Više sa portala torpedo.media ...