[FOTO/VIDEO] Jedna noć u Kostreni za pamćenje

Autor: Nikola Cvjetović 14.07.2023

jedna_noc_u_kostreni_2023__18_

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Kostreni pogledajte u nastavku...

Kostrena - Prvo izdanje novog festivala „Jedna noć u Kostreni“ doista je bila noć za pamćenje s čime će se vjerujemo složiti i mnogobrojna publika koja je ispunila lučicu Podurinj do posljednjeg mjesta i uživala u prekrasnoj glazbenoj večeri.

jedna_noc_u_kostreni_2023__11_

Festival čiji je naziv inspiriran poznatim starim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, odmah je dobio svoje poklonike i već u svojem prvom izdanju privukao brojna poznata imena hrvatske estrade. Kostrenom su odzvanjali taktovi brojnih uspješnica koje su praćeni Infinity Band Croatia Orchestrom izvodili Giuliano, Đani Maršan, Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, Martina Majerle, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić Sabljar, Lado Bartoniček, Dino Antonić, klapa Baladur, Ženski vokalni sastav Luštrin i Mići Boduli.

jedna_noc_u_kostreni_2023__13_

Sudeći prema reakcijama i komentarima publike i ova će kostrenska noć, baš poput one koja ja opjevana, ostati još dugo u sjećanju svima koji su bili dijelom premijernog izdanja. Na pozornicu i u sjećanje publike vratile su se neke stare skladbe poput one koju je izvodila klapa Trabakul “Kostreno moja”, a koju je ovoga puta izvela klapa Baladur, no ipak je posebnu emociju kod publike izazvala neslužbena primorska himna Del tebe.

Voditelji raspjevane kostrenske noći bili su Robert Ferlin i Jelena Glišić, a organizatori su pripremili još poneko iznenađenje kao i prigodnu ugostiteljsku ponudu. Po završetku festivalskog dijela večeri, druženje se nastavilo uz klapu Baladur.

jedna_noc_u_kostreni_2023__9_

“Jednu noć u Kostreni” organizirali su Turistička zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, uz potporu INA-e i Dezinsekcija Rijeka.
Organizatori se nadaju da će festival postati tradicionalan i tijekom godina stvoriti bazu lijepih skladbi o Kostreni i kreirati glazbenu razglednicu kao jedinstven zvučni suvenir.

VIDEO

pocket icon

Jedna noć u Kostreni za pamćenje

Više sa portala torpedo.media ...