[FOTO] Jelena Radan i Pedro Abreu održali koncert za dušu na Trsatskoj gradini

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 09.07.2022

Jelena_Radan_Ljeto_na_Gradini__4_

Zajedno s Pedrom Abreu, gitaristom s Madeire znalački je izvela pjesme koje pjevaju o čežnji, o neispunjenim željama, o saudade i portugalskom narodu.

Rijeka - Jelena Radan jučer je nastupila na punoj Trsatskoj gradini u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini, a predstavila se emotivnom izvedbom fada. Zajedno s Pedrom Abreu, gitaristom s Madeire znalački je izvela pjesme koje pjevaju o čežnji, o neispunjenim željama, o saudade i portugalskom narodu.

U stankama između pjesama približila se publici pričama o fadu, o njezinom životu, a vjetrovita Trsatska gradina bila je pravi fado, kako je Jelena rekla „Pa vi imate fado svaki dan – more, vjetar, kamenje...“

Jelena_Radan_Ljeto_na_Gradini__5_

Osim fada, Jelena je izvela i pjesme sa svog zadnjeg albuma „Voyage“, a neke od njih su: „Sjeti me se ljube“, „Voljet ću te sutra“ i „The Device“. Publiku je pjevačica počastila i sa svježim skladbama koje će se naći na albumu na kojem se predstavlja kao kantautorica.

Jelena je koncert završila s pjesmom „Meu Fado Meu“ – Sve je to fado, a pjevačica nije krila svoju zahvalnost i oduševljenje publikom. Jelena i Pedro svojim su nastupima uljepšali ljetnu večer, ispunili je emocijama, ponosom, traganjem...

Jelena_Radan_Ljeto_na_Gradini__1_

Nastavak Ljeta na Gradini uz Ninu Badrić, Elvisa Stanića te party elektronske glazbe

Nakon koncerta Jelene Radan, drugi tjedan, 13.srpnja na Gradinu stiže Nina Badrić, sljedeći dan Elvis Stanić, a petak je rezerviran za BSH party – Party elektronske glazbe. Sve informacije o manifestacijama potražite na službenim stranicama Ljeta na Gradini https://www.trsatskagradina.com/ ili Facebook i Instagram stranici.

Jelena_Radan_Ljeto_na_Gradini__3_
Jelena_Radan_Ljeto_na_Gradini__2_