[FOTO] La vie en jazz: Ljeto na Gradini otvoreno uz šansone i francuski jazz

Autor: Nikola Cvjetović 18.06.2023

ljeto_na_gradini_otvaranje_2023_elvis_stanic_leo_alba__9_

Riječani su uživali, a vjerujemo da će uživati i u manifestacijama koje slijede i to već 29. lipnja na gradini nastupaju Ivan Pešut i Marko Tolja u večeri nazvanoj “An Evening With Eric Clapton Songs”...

ljeto_na_gradini_otvaranje_2023_elvis_stanic_leo_alba__7_

Rijeka - Jučer je započelo 18. izdanje manifestacije Ljeto na Gradini koje će ovoga ljeta svojim posjetiteljima ponuditi 21 program. Ovogodišnji program nudi niz koncerata, predstava, jazz i klapskih nastupa te izložba. Jučerašnje otvaranje Ljeta na Gradini uljepšao je nastup Elvisa Stanića i Alba&Leo koji su izveli koncert “La vie en jazz”. Lijepo i toplo vrijeme te raspoloženi Riječani bili su savršeni uvod u večer ispunjenu šarmantnim notama francuske šansone i jazza.

ljeto_na_gradini_otvaranje_2023_elvis_stanic_leo_alba__5_

Alba&Leo, riječki je duo poznat po nekonvencionalnim obradama i posebnom zvuku te drugačijem pristupu akustičnoj gitari. Elvis Stanić jedan je od najboljih suvremenih gitarista, a jučer je posjetitelje počastio i virtuoznošću na harmonici. Zajedno je trio na Gradini jučer posjetioce odveo u neki bolji i romantičniji svijet i na nježan i romantičan način otvorio ovogodišnje 18. Ljeto na Gradini. Ovogodišnje otvaranje Ljeta na Gradini bila je ujedno i prilika da Francuska alijansa Rijeka proslavi svoje “Dane frankofonije 2023.”

ljeto_na_gradini_otvaranje_2023_elvis_stanic_leo_alba__1_

Riječani su uživali, a vjerujemo da će uživati i u manifestacijama koje slijede i to već 29. lipnja na gradini nastupaju Ivan Pešut i Marko Tolja u večeri nazvanoj “An Evening With Eric Clapton Songs”, a 01. srpnja na Gradini će nastupiti mlada kantautorica Nika Turković.

Cjelokupan program Ljeta na Gradini može se pogledati na službenoj stranici Ljeta na Gradini...

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...