[FOTO] Ljeto na Ljetnoj otvoreno mjuziklom Flashdance, večeras na rasporedu Chicago

Autor: Nikola Cvjetović 04.06.2023

flashdance_ljetna_pozornica_opatija_2023__22_

Program na Ljetnoj nastavlja se večeras, kada je na rasporedu mjuzikl Chicago, a veliku fotogaleriju od sinoć pogledajte u nastavku...

flashdance_ljetna_pozornica_opatija_2023__20_

Opatija - Ovogodišnja sezona ljetnih događanja na opatijskoj Ljetnoj pozornici otvorena je sinoć mjuziklom Flashdance. Iako je kiša pomrsila planove organizatorima te pomaknula otvorenje Ljeta na Ljetnoj za jedan dan, publika je imala prilike guštati u sjajnim izvedbama članova ansambla beogradskog Pozorišta na Terazijama.

flashdance_ljetna_pozornica_opatija_2023__38_

Često se na Broadwayu, kao i na londonskom West Endu uprizoruju predstave nastale prema filmu, a takav je slučaj i s mjuziklom Flashdance. Ovaj kazališni hit, nastao prema slavnom, istoimenom filmu iz 1983. godine u kojem Jennifer Beals i Michael Nouri tumače glavne uloge, ostao je upamćen prije svega po velikim glazbenim hitovima („Gloria“, „Maniac“, „Flashdance… What a Feeling“) i legendarnim plesnim točkama čija je koreografija upisana u povijest pop kulture.

flashdance_ljetna_pozornica_opatija_2023__27_

Program na Ljetnoj nastavlja se večeras, kada je na rasporedu mjuzikl Chicago. Unatoč mračnoj, satiričkoj slici stanja američkog društva, mjuzikl Chicago vrlo je popularan kod publike. Jedan od razloga tolikog uspjeha je zasigurno izvrsna glazba i koreografija Boba Fossija, kao i njegova izuzetna režija, koja nas u svijet gangsterskog Chicaga uvodi kao u veliki cabaret. U središtu radnje je neodoljiva plavuša Roxie, neostvarena barska pjevačica i žena koja je ubila svog ljubavnika kada ju je pokušao ostaviti! U zatvoru upoznaje poznatu barsku pjevačicu, smeđokosu i “ubojitu” Velmu (koja je ubila svoju sestru i svog muža zatekavši ih u preljubu) – kao i ostale zatvorenice, uglavnom ubojice nevjernih muškaraca. Velmu brani slavni odvjetnik Billy Flynn, kojeg zanima samo honorar. On kreće u beskompromisnu manipulaciju, kako medija, tako i nje same… Mjuzikl Chicago se i danas neprekidno igra pred prepunim gledalištem na Broadwayu, a nakon zatvaranja "Fantoma iz opere" 16. travnja 2023., rekord za najdugovječniju predstavu na Broadwayu pripada upravo "Chicagu."

Cijena ulaznice za mjuzikl Chicago iznosi za Sektor A: 30€ (226,04 kn) i Sektor B: 25€ (188,36 kn).

pocket icon

Ljeto na Ljetnoj otvoreno mjuziklom Flashdance, večeras na rasporedu Chicago

Više sa portala torpedo.media ...