[FOTO] Održana premijera predstave „Bomboniera Variete“

Autor: Marina Pauletić 09.02.2024

Bomboniera_Variete_predstava_lutkarsko_kazaliste_2024__3__01

Za vrijeme predstave glumci su se spustili u publiku.

Rijeka – Jučer je u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održana premijera predstave „Bomboniera Variete!“. Predstava je namijenjena djeci školskog uzrasta, starijoj od osam godina.

Bomboniera_Variete_predstava_lutkarsko_kazaliste_2024__2__01

„Čeprkajući po krhotinama sjećanja na djetinjstvo glumačke ekipe predstave – Damira, Andreje, Tilena, Petre i Davida, obradili smo ih, transformirali i stvorili kombinaciju poetičnih, no ujedno komičnih, grotesknih i istovremeno sentimentalnih slika u stilu predmetno-glazbenog cabareta. Svaka osobna ispovijest se na duhoviti način isprepliće s poviješću Rijeke, njezinih ljudi, ulica, kao i kulturnih ili jezičnih posebnosti. Pred gledateljem, gotovo iz ničega – s pomoću žive glazbe, dinamičnih scenskih i svjetlosnih izmjena, profinjene animacije te karizme glumaca – izniče glazbeno-kazališna kompozicija, koja se na različitim nivoima s puno bljeskova sjećanja obraća kako mladom, tako i odraslom gledatelju“, na ovaj način Matija Solce – autor, redatelj i skladatelj – opisuje predstavu.

Bomboniera_Variete_predstava_lutkarsko_kazaliste_2024__1__01

Za vrijeme predstave glumci su se spustili u publiku, uključujući tako direktno gledatelja u svoju izvedbu, a za svoj su nastup bili nagrađeni velikim pljeskom. Raspored održavanja predstave, kao i ulaznice potražite ovdje, dok u nastavku slijedi foto galerija.

pocket icon

Oržana premijera predstave Bomboniera Variete

Više sa portala torpedo.media ...