[FOTO] Otvorena izložba Morene Brnčić „Boca u moru, a u boci mora još toliko“

Autor: Marina Pauletić 01.03.2024

morena_brncic_boca_u_moru__14_

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

Rijeka – Danas je u Galeriji Juraj Klović otvorena izložba akademske slikarice Morene Brnčić, „Boca u moru, a u boci mora još toliko“.

morena_brncic_boca_u_moru__9_

Akademska slikarica Morena Brnčić nazočna je svojim slikarskim umjetničkim djelovanjem kao samostalna umjetnica u Rijeci i regiji već više od jednog i pola desetljeća za nama. Formalno obrazovanje duguje velikom svom pregalačkom radu i Akademiji lijepih umjetnosti Brera u Milanu. Imavši izvrsne odgajatelje, uz inklinaciju klasičnom akademskom slikarskom izrazu veristički motivski definira životinjske, biljne i morske tematske okvire (iz osvrta Theodora de Canzianija).

morena_brncic_boca_u_moru__1_

Morena Brnčić je diplomirala slikarstvo 2000.g. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, Italija, u klasi profesora Saverija Terrusa. Izlagati počinje 1998.g., kada je na trećoj godini poziva prof. Saverio Terruso na godišnju izložbu Akademije Brera „Salon I“ u „Museo della Permanente“ u Milanu da predstavi njegovu klasu. Samostalno izlaže od 2001. i do sada je ostvarila trideset i četiri samostalne i stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU – a Zagreb i ULIKUMVG.

morena_brncic_boca_u_moru__13_

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka, a moguće ju je pogledati u radnom vremenu galerije radnim danom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Otvorena izložba Morene Brnčić „Boca u moru, a u boci mora još toliko''

Više sa portala torpedo.media ...