[FOTO] Predstava „Čekajući Oresta“ izvedena u Art-kvartu Benčić

Autor: Marina Pauletić 11.07.2024

cekajuci_oresta_2024_rijecke_ljetne_noci

Glavne uloge igrale su Riječanka Nina Violić te Dea Presečki.

Rijeka – Jučer navečer u Art kvartu „Benčić“ izvedena je predstava „Čekajući Oresta“ Lade Kaštelan po motivima Sofoklove „Elektre“ u okviru manifestacije Riječke ljetne noći. Predstavu je režirala Livija Pandur, a uprizorila ju je produkcija HNK Varaždin. Glavne uloge igrale su Riječanka Nina Violić te Dea Presečki.

Dramski tekst „Čekajući Oresta“ priča priču iz Elektrine, ali i Klitemnestrine vizure, iskazujući nam njihove najintimnije emocije, motive i boli, primoravajući nas da se ne priklonimo ni jednoj ni drugoj, već da sagledamo situacije u kojima se junakinje nalaze, i da potom pokušamo razumjeti njih, ali i njihove postupke.

cekajuci_oresta_nina_violic__12_

Vječno suprotstavljene, Klitemnestra i Elektra, majka i kći u jednom od najvećih i najstrašnijih sukoba koji svijet pamti, pokušavaju se izboriti jedna s drugom, ostajući pri svojim principima. Bezvremenski je to triler koji je započeo još kada je Elektrin otac Agamemnon žrtvovao najstariju kćer Ifigeniju za slavu i moć. I tako pokrenuo krugove mržnje i destrukcije.

Uz Deu Presečki kao Elektru i Ninu Violić kao Klitemnestru, glume Filip Eldan, Nikša Eldan, Beti Lučić i Elizabeta Brodić.

Scenograf je Marko Japelj, kostimograf: Leo Kulaš, skladateljica Tamara Obrovac, dizajnerica svjetla Vesna Kolarec, a autorica video projekcija je Vanda Petrović.

pocket icon

Predstava „Čekajući Oresta“ izvedena u Art-kvartu Benčić

Više sa portala torpedo.media ...