[FOTO] U Zajcu odigrana predstava „SANI! Teatro fra parentesi/Kazalište u zagradama

Autor: Marina Pauletić 28.11.2022

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__2__01

Predstava je dan ranije izvedena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh.

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__1__01

Isječke iz predstave pogledajte na našim fotografijama.

Rijeka – U subotu je u HNK „Ivan pl. Zajc“ gostovala predstava hvaljenog talijanskog glumca, autora, dramaturga i redatelja Marca Paolinija – „SANI! Teatro fra parentesi/Kazalište u zagradama“. Originalnu glazbu i izvedbu potpisuju Saba Anglana i Lorenzo Monguzzi, a predstavu je organizirao Talijanski konzulat u Rijeci.

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__3__01

Paolini, poznat kao jedan od vodećih eksponenata pripovjedačkog kazališta u Italiji, prepričao je publici trenutke svojih malih i velikih kolektivnih kriza koje su promijenile tijek stvari. Polazna su mu točka bile tema klimatske krize i ekološke tranzicije, a na pozornici je stajala i velika kula od karata koja je prikazivala krhkost ekološkog sustava – prirodnog ili umjetnog.

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__6__01

Predstava je dan prije bila izvedena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh te kao i ondje, u Rijeci također bila nagrađena snažnim aplauzom i ovacijama.

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__5__01

Predstavi su prisustvovali Pierfrancesco Sacco, talijanski ambasador u Hrvatskoj, Davide Bradanini, generalni talijanski konzul u Rijeci, Gian Luca Borghese, ravnatelj Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, Marin Corva, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije, Christiana Babić, urednica lista La voce del popolo, Melita Sciucca, predsjednica Zajednice Talijana Rijeka te predsjednik Zajednice Talijana Lovran, Igor Prodan, predsjednica Zajednice Talijana Opatija, Sonja Kalafatović u pratnji Norme Tuliak Srbulj, predsjednica Vijeća talijanske manjine u Rijeci, Irene Mestrovich i ravnatelj Muzeja grada Rijeke, Ervin Dubrović.

talijanska_drama_predstava_sani_zajc__4__01
Više sa portala torpedo.media ...