[FOTO] U Zajcu održana premijera Talijanske drame „Bijesni Orlando“

Autor: Marina Pauletić 25.02.2023

Premijera_talijanske_drame_Bijesni_Orlando__8_

Slavni književni klasik, Ariostov viteški ep, u ovoj je ironičnoj adaptaciji doveden u vezu s trenutkom koji živimo.

Rijeka – Jučer je u riječkom HNK Ivan pl. Zajc izvedena premijera predstave Talijanske drame „Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ prema renesansnom epu Ludovica Ariosta u adaptaciji Luciana Delprata i Jazmín Sequeira, koja potpisuje i režiju.

Slavni književni klasik, Ariostov viteški ep, u ovoj je ironičnoj adaptaciji doveden u vezu s trenutkom koji živimo.

Nakon slavne režije Luce Ronconija iz 1969. godine, jednog od remek-djela talijanskog kazališta 20. stoljeća, nitko se nije usudio ponovno uprizoriti ovaj klasik svjetske književnosti. Jazmin Sequeira, argentinska redateljica, dramaturginja i sveučilišna profesorica, suočila se s ovom intenzivnom pričom o ratu, ljubavi i ludilu „u pokušaju da epohe, kulture i žanrove dovede u dijalog, u nadi da će taj razgovor biti glas druge priče“.

Premijera_talijanske_drame_Bijesni_Orlando__3_

U predstavi glume Andrea Tich, Serena Ferraiuolo, Ivna Bruck, Annamaria Ghirardelli, Stefano Surian, Mirko Soldano, Ariella Reggio, Stefano Iagulli, Giuseppe Nicodemo, te studentice i studenti odsjeka Glume i medija pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci: Dora Čiča, Mihael Marković, Tino Trkulja, Nika Grbelja, Andreja Brozović Adžić-Kapetanović i Karla Aračić. Glas Aleksandra Cvjetkovića čuje se u predstavi kao glas naratora.

Predstava će se također održati danas, 25. veljače te 9., 10. i 11. ožujka.

Djelić atmosfere pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Premijera talijanske drame 'Bijesni Orlando'

Više sa portala torpedo.media ...