[FOTO] Yunaci rocka u rasprodanom Art kinu: Održana riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma autora Davida Petrovića

Autor: Nikola Cvjetović 22.09.2022

premijera_yunaci_rocka_2022_art_kino__2_

- Za ovaj grad u kojem sam odrastao snimili smo film koji će stvoriti onu neku ljepotu prolaznosti, zapitati nas o tranziciji i ukazati nam koliko smo neobični u toj našoj luci različitosti, ističe redatelj Petrović.

Rijeka - Riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma Yunaci rocka okupila je večeras u Art-kinu brojne ljubitelje glazbe i filma.

premijera_yunaci_rocka_2022_art_kino__1_

Inspirirana Rijekom i riječkom rock kulturnom i supkulturnom scenom, radnja filma Yunaci rocka odvija se u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća i prati amaterski bend koji se priprema za međunarodno rock natjecanje.

premijera_yunaci_rocka_2022_art_kino__11_

Dugometražni igrani prvijenac David Petrović u svom dugometražnom igranom prvijencu potpisuje režiju, scenarij i produkciju, u filmu glume Ivan Raffaelli, Nikolina Vorić, Igor Kondić, Davor Popović i Krešimir Kunda, snimatelji su Luka Radiković i Pavle Kaplanec, a originalnu glazbu potpisuju Krešimir Kunda i Davor Popović.

- Junaci filma nisu zvijezde, oni su toliko obični istinski Riječani, koji svojim susretima u filmu oslikavaju Rijeku kao grad onakav kakav zapravo i jest, multikulturalan, rokerski i drukčiji od drugih. Za ovaj grad u kojem sam odrastao snimili smo film koji će stvoriti onu neku ljepotu prolaznosti, zapitati nas o tranziciji i ukazati nam koliko smo neobični u toj našoj luci različitosti, ističe redatelj Petrović.

Yunaci rocka nastali su u produkciji Ri Teatra, film je uvršten i u javne potrebe za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije se u Art-kinu prikazuje nakon nacionalne premijere na ovogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala.

premijera_yunaci_rocka_2022_art_kino__3_

Za one koji nisu stigli ugrabiti ulaznicu za rasprodanu premijeru vrijedi istaknuti da je sutra, 23. rujna u 18 sati, na programu repriza filma. Ulaznice za reprizu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

pocket icon

Yunaci rocka u rasprodanom Art kinu: Održana riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma autora Davida Petrovića

Više sa portala torpedo.media ...