[FOTO/VIDEO] 45. Ri Rock Festival - održana prva festivalska večer uz odličan line up

Autor: Marina Pauletić 16.12.2023

45_rirock_festival_masinko_po_metra_crijeva_2023__43_

Večeras na rasporedu je druga festivalska večer.

Rijeka – Ri Rock Festival, njegovo 45. izdanje, nastavlja svoju tradiciju podrške alternativnoj riječkoj glazbenoj sceni uz odlične note s riječke scene i dodjelu prestižne nagrade Ri Rock Kipić. Prva večer festivala održana je sinoć u Palachu te su se predstavili mladi bendovi i glazbenici, kao i afirmirani izvođači.

Stručni žiri, sastavljen od aktera Ri Rock scene odabrao je pobjednike u sedam kategorija (Izvođač godine, Album godine, Nove nade 2023., Single godine „Ivica Vrkić“, Spot godine, Album art cover, T-shirt art). Članovi ovogodišnjeg žirija su: Andrej Vučinić Škot (organizator Empeduja Punk Festa), Sara Ivelja (voditeljica i novinarka Radija Korzo i Kanala Ri), Ivana Kocijan (novinarka i urednica Novog Lista), Velid Đekić (povjesničar riječke rock scene), Miran Milić (Studio Palach), Jasen Kekanović (gitarist Po’ Metra Crijeva i prošlogodišnji dobitnik nagrade), Vlado Simcich Vava (riječki gitarist, autor i producent), Marina Pavlić (event promotor, grafički dizajner i dugogodišnji suradnik Udruge Ri Rock) te Ivan Montan (tattoo artist i ilustrator) i članovi Udruge Ri Rock.

45_rirock_festival_masinko_po_metra_crijeva_2023__70_

A ovogodišnji dobitnici nagrada su Pomelo Chess Society za Album art cover, dizajnerica Dorotea Varga i bend Zenoth za najbolji T-shirt, Po' Metra Crijeva dobili su nagradu za najbolji spot „Prokjeti Pust“, dok su Pomelo Chess Society proglašeni i za Nove Nade.

Večer nastupa otvorili su Altered Taste, uslijedio je Meantime, potom Sich Sheets, a zatim dobro znani Po' Metra Crijeva. Nakon malo ča metala na pozornicu je stupio Mašinko pa Johnny Quid te na kraju Krletke. Otvorena je bila i druga prostorija „Izgubljeni floor“ gdje se nalazi zasebni šank, dok je za glazbu bio zadužen Grga, Skeletora Selektor.

Večeras na rasporedu je druga festivalska večer, a kako je bilo jučer pogledajte u našoj velikoj foto galeriji.

45_rirock_festival_masinko_po_metra_crijeva_2023__96_

Akcija doniranja

Udruga Ri Rock nastavlja suradnju s Azilom za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“. Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

Ulaznice

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10€, a na dan 12€, dok festivalska ulaznica iznosi 17€ u pretprodaji, a na dan 20€. Ulaznice su dostupne u pretprodaji online putem sustava Core event. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u Beertiji, Dallasu u Rijeci te Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i na prodajnim mjestima Tiska, a biti će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala. Link za online kupnju ulaznice: https://core-event.co/events/45-ri-rock-festival-e396/.

45_rirock_festival_masinko_po_metra_crijeva_2023__76_

Merch festivala

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija „Do kosti“. Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, privjeske i magnete, bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Udruga Ri Rock poziva ljubitelje odličnog riječkog zvuka da još jednom podrže jedan od najdugovječnijih festivala u Europi, uživaju u bogatom glazbenom programu te podrže rad glazbenika, Udrugu Ri Rock i ostale sudionike riječke rock scene.

Više o festivalu i novostima saznajte na društvenim mrežama Udruge Ri Rock.

Festival podržavaju: TZ Rijeka, Zamp, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija te EuroMusic Agency, Novi List, Radio Rijeka, Radio Korzo, Core Event, Studio Palach, ArtKvart portal, Studio VerAudio, Ana Križanec Foto, Do Kosti Tattoo, Lumer Shop, MAPA studio, Agencija Rivira i Radio Roža.

VIDEO

pocket icon

45. Ri Rock Festival - prva festivalska večer

Više sa portala torpedo.media ...