[FOTO/VIDEO] Emotivnim nastupom klapa Šufit na Trsatskoj gradini proslavila svoj 30. rođendan

Autor: Nikola Cvjetović 30.07.2022

klapa sufit 2022  1

Trsatski kaštel još jednom se pokazao kao odličan domaćin te idealna kulisa klapskoj pjesmi...

Rijeka – Sinoć, prije same nevere, u sklopu 17. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini na Trsatskoj gradini nastupila je klapa Šufit.

klapa sufit 2022  3

U jučerašnjem bogatom programu koja je klapa priredila, uživala je publika koja se okupila u velikom broju, uglas pjevala stihove pjesama i pljeskom nagrađivala izvođače. Klapa Šufit izvela je njihove brojne hitove: „Ne diraj moju ljubav“, „Proplakat će srce“, „Samo jedan pogled“, a nezaobilazna je bila i obrada Oliverove pjesme: „Kad mi dođeš ti“ i “Cesarica” te su tako odali počast našem neprežaljenom Oliveru Dragojeviću.

Trsatski kaštel još jednom se pokazao kao odličan domaćin te idealna kulisa klapskoj pjesmi, a emocija nije nedostajalo te su se nerijetko mogle vidjeti suze u očima publike od osjećaja i dragosti. Kako i priliči rođendanskoj proslavi, kraj koncerta obilježile su prskalice te prigodna torta koja je bila iznenađenje, kako publici tako i klapi.

klapa sufit 2022  2

Za kraj dodajmo, točno pred 30 godina, gospodin Tomislav Veršić, profesor glazbene kulture IV. Gimnazije „Marko Maručić“, okupio je desetak mladih, talentiranih srednjoškolaca i tako stvorio ovu danas nadasve poznatu i uspješnu klapu. Klapa Šufit u ovom sastavu djeluje od 2003. godine, a izvan Hrvatske klapa je zabilježila brojne koncerte po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i BiH, a redoviti je gost pjesničkih susreta ”Dobro jutro more” u Podstrani.

Svoj nastavak Ljeto na Gradini nastavlja početkom idućeg tjedna s manifestacijom Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacija. U kolovozu još nastupaju i: klapa Baladur i Vinčace, Zvonimir Radišić Trio – promocija albuma „New Horizons“, Marko Škugor, sastav Cubismo, Frano Živković, a druge nedjelje nas očekuje predstava FEŠTA – EXIT teatra.

VIDEO

Emotivnim nastupom klapa Šufit na Trsatskoj gradini proslavila svoj 30. rođendan