[FOTO/VIDEO] Oh Happy Day - Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Autor: Nikola Cvjetović 10.12.2023

Harlem_Gospel_Choir_opatija_gervais_2023__20_

Koncert je ipak završio u veselom blagdanskom tonu uz poznate We Wish You a Merry Christmas i Oh Happy Day, što je uistinu i bio!

Harlem_Gospel_Choir_opatija_gervais_2023__11_

Opatija - U američkoj gospel glazbi većinom smo imali prilike uživati samo u američkim filmovima, no opatijska publika sinoć je imala priliku uživo osjetiti izuzetnu atmosferu harlemske crnačke kršćanske glazbe upravo u domu kulture u Opatiji, centru Gervais.

Harlem_Gospel_Choir_opatija_gervais_2023__10_

Naime, organizator Festival Opatija je u Opatiju doveo najbolje i najpoznatije pjevače američkog gospela Harlem Gospel Choir, zbor čija popularnost doseže vrtoglave visine, nižu nastupe za najuvaženije osobe društvenog i političkog svijeta, ostvaruju suradnje s najuspješnijim svjetskim glazbenicima i pritom osvajaju milijunsku publiku, kojoj se sada, zahvaljujući Festivalu Opatija, pridružuje i ona opatijska.

Harlem spada u vrhunsku kulturu, izvodi tradicionalne gospel pjesme u suvremenom aranžmanu, s primjesama jazza i bluesa, a njihovi moćni vokali sinonim su za veličanstven zvuk i zaraznu energiju koja je kao nikad dosad ponijela posjetitelje Gervaisa - pljeskom, pjesmom i stajaćim ovacijama pratili su njihove nadahnute izvedbe i spremno i raspoloženo odgovarali na brojnu komunikaciju s pozornice.

Harlem_Gospel_Choir_opatija_gervais_2023__8_

Posebne trenutke večeri činile su pjesme posvećene Whitney Houston koje su sve prisutne ostavljale bez daha, poneke i sa suzom u oku. Koncert je ipak završio u veselom blagdanskom tonu uz poznate We Wish You a Merry Christmas i Oh Happy Day, što je uistinu i bio!

„Zbog rekordno brzo rasprodanih ulaznica za subotnji koncert, Harlem će u Opatiji nastupiti dvije večeri, no i večerašnja izvedba je odavno rasprodana, na čemu zahvaljujemo našoj vjernoj publici“, naveli su organizatori iz Festivala Opatija.

VIDEO

pocket icon

Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Više sa portala torpedo.media ...