[FOTO/VIDEO] Parafi u Dnevnom boravku predstavili novi live album 'DELTA live 2022.'

Autor: Ana Šumanović 28.12.2022

paraf_promocija_albuma_live_delta_2022__12_

Kako je proteklo predstavljanje pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Rijeka - Povodom objavljivanja novog live albuma DELTA live 2022., legende ne samo riječke, nego i regionalne punk scene, bend Paraf, u Book Caffeu Dnevni boravak u utorak su organizirali predstavljanje albuma. Ovo je njihov prvi album nakon što su 2018. proslavili čak 40 godina postojanja. Radi se o snimci koncerta koji je održan 1. travnja u Export Drvu, a na kojem je bend nastupio u trenutnom osmeročlanom postavu kojeg čine Valter Kocijančić, Vim Cola, Zdravko Čabrijan, Raul Varljen, Iva Močibob, Vlado Simcich Vava,Deni Šesnić i Alen Tibljaš.

paraf_promocija_albuma_live_delta_2022__2_

Ovo je njihov drugi live album, a na njemu je 17 pjesama snimljenih uživo i kao bonus tri studijske snimke, odnosno singlovi koje je bend snimio uživo u posljednje tri godine.
U večer je publiku uvela Antonela Galić, a Velid Đekić, predstavljajući bend je rekao: “Što se dogodi s mladim, ambicioznim, buntovnim i kreativnim ljudima koji hoće neki bolji i drugačiji svijet? Oni postanu stari mladi, ambiciozni, buntovni i kreativni ljudima koji hoće neki bolji i drugačiji svijet. Dakle, suština se ne mijenja. To sam prvo pomislio kada sam doznao prije nekoliko godina da su se Parafi reaktivirali. Znam da je glagol ostariti nezgodan, ali suština je upravo u tome da se zadrži da energičnost, jezičavost, glazbena potencija. Netko izdrži jednu, netko 5 godina, ali najtvrđi izdrže, kako to izgleda, cijeli život. Prvi punk bend koji se pojavio ne u Rijeci, ne u Hrvatskoj, nego u cijelom socijalističkom dijelu planeta uspio je zadržati ono zbog čega smo ih voljeli.”

paraf_promocija_albuma_live_delta_2022__1_

“Nakon takozvanog ponovnog okupljanja, mi smo zapravo radili stvari koje kronološki povezuju cijeli rad benda. Smatrali smo svojim dugom Rijeci, a i sebi, da zabilježimo tu svirku u Exportu. Danas je materijal dostupan, bez ikakvih pretencioznih ambicija. Mi smo htjeli zabilježiti energiju koja nas svih ovdje povezuje” izjavila je Pavica Čabrijan aka Vim Cola, dok je Valter Kocijančić dodao kako “ovaj album pokazuje dugogodišnji rad benda. Sve u svemu, napravili smo ono što smo htjeli, ostavili smo nešto malo za ovaj grad, za naše fanove, za one koji će jednog dana pričati o nama.”

Na pitanje Antonele Galić o koncertima nekada i sada te njihovim prvim koncertima, Kocijančić je pričao o njihovim prvim, neslužbenim koncertima, jednom na jednoj livadi u trajanju od 40 minuta, a na kojem su “sudjelovali” i redari javnog reda i mira (koji ih doduše nisu rastjerali) te drugom u nekadašnjem parku Vladimira Nazora (sada Nikole Hosta), te službenom prvom u Dvorani Circolo, što ju čini začetnim mjestom punka na ovim prostorima.

VIDEO

“Novi” član, Vlado Simcich Vava dodao je kako mu je čast od 2008. biti član ovog benda te kako cijeni sve ono što su oni stvorili, a ovaj album mu je drag jer objedinjuje sve njihove faze.

Iva Močibob, čija je “avantura” s Parafom počela 2019. izjavila je kako, iako je ostatak benda godinama udaljeniji od nje, oni su s godinama samo sve luđi.

Nakon predstavljanja, prikazana je snimka albuma iz Exporta te novi video spotovi.

Album je trebao biti predstavljen 17. prosinca u zagrebačkom Boogaloou, no nastup je odgođen za 11. ožujka sljedeće godine.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...