[FOTO/VIDEO] Prvu večer 10. izdanja Dark Circle Festa obilježili žestoki riffovi

Autor: Nikola Cvjetović 16.09.2023

10_dark_circle_fest_palach_2023__37_

Bogat program koji je ove godine spojio glazbu i gastronomiju nastavlja se danas, kada će se od 14 sati klub Palach preobraziti u pravo malo vikinško slavlje uz gozbu koja će udružiti ukusnu hranu i strastvene metalce.

Rijeka - Najmračniji festival regije slavi svoju desetu obljetnicu, a prva festivalska večer donijela je prave glazbene poslastice. Jubilarno izdanje Dark Circle Festa prve večeri obilježili su žestoki riffovi bandova Diamond Dust, Nether, Zenoth, NoTToday, Totem i Morska Bolest.

10_dark_circle_fest_palach_2023__3_-28539

Bogat program koji je ove godine spojio glazbu i gastronomiju nastavlja se danas, kada će se od 14 sati klub Palach preobraziti u pravo malo vikinško slavlje uz gozbu koja će udružiti ukusnu hranu i strastvene metalce. Kroz razgovore i druženje uz hranu i piće, posjetitelji će se upustiti u jedinstveno iskustvo, potaknuto žestokim zvukom i energijom koja odražava duh ovog jedinstvenog festivala. Nakon gozbe uslijedit će, „Koliko si Čru?“ metal kviz koji je pripremila ekipa iz Rikona (riječka konvencija fantastike) te projekcija dokumentarca o Dark Circle Festu i zagrijavanje uz slušanje glazbe i gledanje video spotova kao uvod u koncertni dio večeri u kojem nastupaju: SitiS, Krematorium, Defiant, Serpentslain, Bednja, Corpse Grinder i SpellScroll.

10_dark_circle_fest_palach_2023__9_

Vrijedi podsjetiti, kako festival kontinuirano podržava Azil za Pse - Društvo za zaštitu životinja Rijeka pa će se tako i ove godine skupljati donacije za životinje iz azila. Svi posjetitelji pozvani su da sudjeluju u ovoj akciji i pomognu životinjama u potrebi. Također, dugogodišnja suradnja s All Things Rotten se nastavlja pa je tako ovogodišnji unikatni vizual festivala osmišljen na temu vikinških gozbi. Festivalske majice s unikatnim dizajnom i natpisima bendova, klasične trzalice, ogrlice i Dark Chaos rakije bit će dostupne u prodaji u ograničenim količinama.

10_dark_circle_fest_palach_2023__44_

Ulaznice za festival mogu se nabaviti na ulazu kluba Palach na dane održavanja od 19 satima a cijena jednodnevne ulaznice iznosi 8 €.

- I ove godine najmračniji, ali ujedno i najprijateljskiji festival otvara svoja vrata kako bi zajedno proslavili strast prema alternativnom načinu života. Uživajmo u žestokom zvuku, odličnoj hrani i piću te obilježimo zajedno punih deset godina Dark Circle Festa. Vidimo se, poručili su iz Udruge Ri Rock, i pozvali svih da im se pridruže u slavlju.

VIDEO

pocket icon

10. izdanje Dark Circle Festa obilježili žestoki riffovi i vikinško slavlje

Više sa portala torpedo.media ...