[FOTO/VIDEO] Riječka zvečka u znaku jakih RiRock snaga - Podvežicu raspjevali Turisti ft. Firči, Grad i Parafi

Autor: Nikola Cvjetović 25.08.2023

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__32_

Ovu antologijsku riječku večer dodatno su zapečatile 'Modro i zeleno', 'Ti si sav moj bol' i 'Radostan dan' kultnog EKV-a.

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__61_ Grad

Rijeka - Povratak u bolju glazbenu prošlost priredili su sinoć brojnoj publici kultni riječki bandovi Paraf, Grad i Turisti pojačani s bubnjarem EKV-a Ivanom Fece Firčijem. Druženje na Podvežici s RiRock veteranima održano je u sklopu koncertnog serijala Riječka zvečka koji je na predzadnju svirku privukao brojnu publiku žaljnu dobre svirke.

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__55_ Turisti

Antologijske riječke rock himne obilježile su ovu večer na Podvežici uz svojevrsni hommage neprežaljenom EKV-u. Večer su otvorili Turisti pjesmom 'Žena od pijeska' prigodno ju posvetivši svim ženama žrtvama nasilja. Nastavak je uz autorske pjesme donio i gostovanje Ivana Fece Firčija koji je nakratko preuzeo bubanj te odsvirao zajednički singl 'Požar u srcu', ali i 'Modro i zeleno', 'Ti si sav moj bol' i 'Radostan dan' od EKV-a odnosno Katarine II.

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__35_ Firči

Središnji dio večeri donio nastup jednog od najboljih riječkih bandova – grupe Grad. Dean Škaljac, Orjen Modrušan i Igor Stevanović Stiv kao nukleus benda koji djeluje od sredine osamdesetih godina, uz sjaju ritam sekciju, predstavili su riječkoj publici presjek dugogodišnje karijere u kojoj su objavili niz sjajnih albuma i napisali hrpu antologijskih stvari, ali i singlove s novoobjavljenog albuma 'Brdo'.

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__25_

Vrhunac večeri bio je nastup punk pionira odnosno obje postave grupe Paraf. I nakon gotovo 45 godina od objavljivanja prvog singla, Parafi su pokazali kako bunt i prkos i dalje stanuje u njihovom svjetonazoru i izričaju benda bez obzira dal se radi o pjesmama s kultnih ploča 'A dan je tako lijepo počeo', 'Izleti' i 'Zastave' ili pak recentnim singlovima koje su objavili u proteklom periodu.

turisti_firci_grad_paraf_zvecka_2023__36_ Paraf

Što smo zabilježili na Vežici pogledajte u velikoj fotogaleriji i video isječku u nastavku...

VIDEO

pocket icon

Riječka zvečka u znaku jakih RiRock snaga - Na Vežici nastupili Turisti ft. Firči, Grad i Parafi

Više sa portala torpedo.media ...