[FOTO/VIDEO] SKC izložbom „10 dana za 10 godina“ slavi veliku obljetnicu

Autor: Marina Pauletić 21.10.2023

galerija_skc_-90485

Cilj je bio prisjetiti se svih onih koji su u proteklih deset godina bili dio SKC-a.

Rijeka – Sinoć je u Galeriji SKC u sklopu programa „10 dana za 10 godina“ otvorena izložba kojom se željelo obilježiti deset godina djelovanja Studentskog kulturnog centra Rijeka te odati priznanje svima koji su svojim angažmanom doprinijeli SKC-u i Galeriji SKC.

galerija_skc-60791

Prva je izložba desetogodišnjeg presjeka SKC-ovog rada već postavljena na postamentima na Korzu i tamo će ostati do 25. listopada, nakon čega seli na Kampus. Riječ je o fotografskoj izložbi koja slavi studentsku umjetnost pa je na fotografijama predstavljeno djelovanje produkcije SKC-a i njegove suradnje s riječkim i studentskim udrugama. Sljedećega tjedna posjetitelje očekuju tribine na kojima će neki od suradnika podijeliti svoja iskustva.

galerija_skc_-49657

Sinoćnjem je otvorenju prethodio nastup plesne skupine K2K pod vodstvom Kristine Paunovski na Jadranskom trgu. Sama je izložba podijeljena u tri dijela – narativni dio izložbe u kojem su se prisjetili svih važnih ljudi tijekom proteklog desetljeća, drugi dio čine uspomene i memorabilije, a treći dio umjetnički radovi studenata koji su dosad izlagali u Galeriji. Cilj je bio prisjetiti se svih onih koji su u proteklih deset godina bili dio SKC-a.

VIDEO

Galerijski tim čine Katarina Kožul, Katarina Erak i Dominik Višnjić, a uz njih tu su i studenti i studentice koji se nalaze na praksi ili volontiranju pa je tako oformljen i veći studentski tim.

SKC je u suradnji s udrugama Distune promotion i Filmaktiv organizirao 10 izdanja glazbenog Impulse i filmskog STIFF festivala, Galerija SKC u svom desetogodišnjem djelovanju broji više od 12 000 posjetitelja, 700 izlagačica i izlagača, a putem natječaja podržano je gotovo 300 studentskih projekata. Voditeljica SKC-a je Jana Ažić.

pocket icon

SKC izložbom '10 dana za 10 godina' slavi veliku obljetnicu

Više sa portala torpedo.media ...