[FOTO/VIDEO] Toni Starešinić Survival Kit otvorio 9. sezonu koncertnog serijala Jazz petkom na Zametu

Autor: Nikola Cvjetović 30.09.2023

Resize_20230930_000449_9879

Samostalnim koncertima Toni obilježava i 20 godina od prvog bendovskog koncerta kojeg je održao krajem davne 2003. s bendom Mangroove.

Rijeka - U Baptističkoj crkvi na Zametu sinoć je otvorena 9. sezona koncertnog serijala Jazz petkom na Zametu. Čast da otvori sezonu pripala je sjajnom Toni Starešinić Survival Kitu koji su se po prvi put koncertno predstavili riječkoj publici, a nastupali su Toni Starešinić (klavijature), Silvio Bočić (bubnjevi), Leo Beslać (flauta, klavijature) i Zoran Majstorović (gitara). Autorski materijal s albuma Survival Kit nastao je tijekom pandemije, a album je osim publike prepoznala i struka te je osvojio Rock & Off i Porin za glazbene nagrade. Međutim, kako je album objavljen za vrijeme lockdowna nikad koncertno nije predstavljen od ove godine kada je premijerno uživo izveden na Wrong Festivalu u Bugarskoj.

Resize_20230930_000454_4139

- Odličan start nove koncertne sezone. Publika je u velikom broju podržala riječku premijeru Survival Kita, a band je bio izvrstan. Sam glazbeni izričaj odudarao je od dosadašnjih izvođača, pa je ovaj koncert zaista bio poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe, kako nam je po završetku koncerta kazao Vladimir Matošević, organizatori i spiritus movens zametskih jazz večeri.

Resize_20230930_000504_4392

Toni Starešinić je klavijaturist, skladatelj, producent, lider space jazz rock sastava Chui i alter soul pop sastava Mangroove, a svira i u sastavima Zmaj Orko Star, Tony & Guy, Prirodno stanište, At Ease te prati hrvatsku divu Josipu Lisac i svoju suprugu i glazbenu srodnu dušu Željku Je Veux Veverec. Aktivno surađuje i s Edom Maajkom, Tomislavom Golubanom i jazz orkestrom HRT-a

Što smo zabilježili na Zametu pogledajte u priloženoj fotogaleriji i video isječku...

VIDEO

pocket icon

Toni Starešinić Survival Kit otvorio 9. sezonu koncertnog serijala Jazz petkom na Zametu

Više sa portala torpedo.media ...