[FOTO/VIDEO] U Galeriji Juraj Klović otvorena izložba Ede Mihovilić ''Skica za opatijski portret“

Autor: Marina Pauletić 03.06.2023

eda_mihovilic_izlozba_juraj_klovic__14_

Veliku fotogaleriju i kratki video prilog s otvorenja pogledajte u nastavku...

Rijeka – Izložba vološćanske umjetnice Ede Mihovilić naziva „Skica za opatijski portret“ otvorena je jučer u riječkoj Galeriji Juraj Klović.

eda_mihovilic_izlozba_juraj_klovic__5_

Eda Mihovilić u najnovijem ciklusu oslikava svoj grad, grad u kojemu je odrasla i kojega dobro poznaje. Sagledavajući ga, ovoga puta iz nešto drugačije vizure, odlučuje se za elemente arhitekture te stoga svoju pažnju usmjerava na detalje hotela, vila i palača, urbane strukture koje u likovnoj umjetnosti nisu često u središtu slikarskog prikazivanja. Na taj način umjetnica akcentira određene segmente, ističući slavnu povijest Opatije koja je ovdje još uvijek vidljiva te čini onaj važan duh mjesta, povezan s današnjicom i svakodnevnim životom. Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja te će ju biti moguće razgledati u radnom vremenu galerije radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

eda_mihovilic_izlozba_juraj_klovic__7_

Eda Mihovilić rođena je 1950. u Voloskom. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Opatiji. Studirala je na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, na Odjelu likovnih umjetnosti. Radni vijek provela je radeći kao aranžer-dekorater u Opatiji. Sve te godine aktivno se bavi slikarstvom. Članica je HDLU Rijeka od 2006 godine te je izlagala na mnogim samostalnim i na stotinjak skupnih izložbi.

VIDEO

pocket icon

U Galeriji Juraj Klović otvorena izložba Ede Mihovilić ''Skica za opatijski portret“

Više sa portala torpedo.media ...