[FOTO/VIDEO] Vlatko Stefanovski ponovo oduševio riječku publiku

Autor: Marina Pauletić 30.03.2024

vlatko_stefanovski_rijeka_2024__5_

Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Rijeka – Vlatko Stefanovski sinoć je pred brojnom publikom u riječkom HKD-u izveo poseban akustični koncert kojim je obilježio 50 godina karijere. Rijeci se predstavio u intimnom solo izdanju izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje su bile presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere.

vlatko_stefanovski_rijeka_2024__1_

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz svoj rad s Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

vlatko_stefanovski_rijeka_2024__9_

Nakon razlaza grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri te je izdao brojne albume koji odražavaju njegov široki glazbeni opus. Njegova solo karijera obuhvaća različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe te akustične gitare. Njegova suradnja s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatila njegov glazbeni izraz.

Kako je bilo sinoć pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Vlatko Stefanovski ponovo oduševio riječku publiku...

Više sa portala torpedo.media ...