[FOTO/VIDEO] Žestokom svirkom otvoren 7. Empeduja punk festival

Autor: Nikola Cvjetović 13.08.2022

7_empeduja_punk_festival_2022__25_

Kako je protekla svirka donosimo u video prilogu i velikoj fotogaleriji u nastavku...

7_empeduja_punk_festival_2022__6_

Rijeka - Pogo i žestoki riffovi obilježili su i sinoćnji, 7. po redu Empeduja punk festival, koji se održava na plaži Bivio. Na metar od mora zasvirali su Totalni promašaj (Kraljevo), Vipera, Koridor i Štrace (svi iz Zagreba) i pritom dobrano prodrmali okupljenu publiku. Večeras od 20 sati očekuje nas nastup bandova Bible Thrower, Liquid SuperCharge, Crustalno Jasno dok će festival zatvoriti kultni band Odpatki civilizacije.

7_empeduja_punk_festival_2022__14_

Od programa izdvajamo nastup legendi , ljubljanskog hardcore punk banda Odpadki civilizacije. Prvi počeci benda Odpatki civilizacije kreću daleke 1982. godine a prvi nastup je zabilježen 1983. u Ljubljani. Bili su i predgrupa Exploitedu 1985. u Ljubljani. Nakon dugo vremena odlučili su se za povratak na scenu te su poslije 36 godina zasvirali 1.4.2022. u klubu Gromka u Ljubljani. Odpadki civilizacije slove za jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji i ex Jugoslaviji.

7_empeduja_punk_festival_2022__16_ Škot

Podsjetimo, Empeduja punk festival je nastao 2016. nakon slučajnog susreta Damira Čargonje Čarlija i tada mladog riječkog punkera Raya Vučinića Škota. Škot ga je stopirao iz Rijeke prema Grobniku od kuda vuku iste korijene i dogovor je postignut. Sedam godina kasnije imamo jedan od najautentičnijih i najpoznatijih festivala ovakvog tipa u okruženju. Festival ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno - NAZI PUNKS F*CK OFF! Empeduja Punk festival je program u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi. Organizator je tvrtka Novi turizam d.o.o.. Projekt se u potpunosti samofinancira. Zbog situacije s pandemijom virusa COVID 19 mole se svi gosti da se pridržavaju svih aktualnih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze!

VIDEO

Žestokom svirkom otvoren 7. Empeduja punk festival