Galerija SKC – gostujuća izložba analogne fotografije

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.03.2022

izlozba_Mladi,_divlji,_neispavani

Izložba će biti otvorena od 1. do 9. travnja, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub)).

Vid_plakat-2

Rijeka - U petak, 1. travnja, od 19:00 sati Galerija SKC će ugostiti izložbu snapshot „brzih“ analognih fotografija kulturologa i novinara Vida Barića. U svojoj dokumentarističko-umjetničkoj funkciji, pristupivši slici kao fenomenu koji reprezentira zajedničku stvarnost, fotografije zahvaćaju momente iz realnog, ne-režiranog svijeta čijim su protagonistima upravo – mladi. Fotografije su tako refleksija svakodnevice subkulturalnog sloja mladih generacija suvremenog društva.

Izložba će biti otvorena od 1. do 9. travnja, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub), Kružna 8 Rijeka (Galerija SKC).

Spontanim ili intencionalnim kadriranjem, serija fotografija Mladi, divlji, neispavani reflektirajući skupinu u djelovanju ili pojedinca kao alegoriju cjeline, priča je o zajedništvu prijatelja, poznanika, prolaznika i glazbenih protagonista suvremenog „Novog vala”. Bez cenzure, surovo i glasno, fotografije Vida Barića egzistiraju kao aktualni narativi.

VID BARIĆ (Rijeka, 1988.) magistrirao je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Živi u Zagrebu i radi kao novinar. Autor je romana „Fiumanski, opet lažeš” (Shura publikacije, 2020.) i zbirke novinskih reportaža „Vrabac protiv dabrova i ostale novinske priče” (Shura publikacije, 2021.)

Više sa portala torpedo.media ...