Galerija SKC – gostujuća izložba stripa i ilustracija

Autor: Ivana Grabar 21.03.2022

Marko_Djeska,_Sve_odjednom,_ilustracija_za_single_Goca_ft__Gidra,_2020_ Marko Dješka, Sve odjednom, ilustracija za single Goca ft. Gidra, 2020.

Otvaranje skupne izložbe crteža autora i autorica stripa i ilustracije koji su sudjelovali na 1. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije

Korina_Hunjak Korina Hunjak

Rijeka - U utorak, 22. ožujka od 19:00 sati Galerija SKC će ugostiti izložbu crteža autora i autorica stripa i ilustracije koji su sudjelovali na 1. kvarnerskoj koloniji.

Na izložbi će biti postavljene table stripa i ilustracije autora i autorica iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Opatije, Splita i Varaždina te autora i autorica iz Primorsko-goranske županije
(KORINA HUNJAK, ANTONIO FILIPOVIĆ, IVAN MIŠKOVIĆ, DAMIR STEINFL, DAMIR STOJNIĆ).

Izložba će biti otvorena od 22. do 30. ožujka od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub), Kružna 8 Rijeka (Galerija SKC).

Cilj izložbe i kolonije je promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi potakli mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Ova prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora.

Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova.

Više sa portala torpedo.media ...