Galerija SKC: Otvorena izložba „Tijelo kao medij“

Autor: Marina Pauletić 02.10.2023

Tijelo_kao_medij_SKC

Diplomska multimedijalna izložba Klare Dujmović kao i interaktivni performans s posjetiteljima dio su projekta koji se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Rijeka - Svestrana diplomantica Akademije primijenjenih umjetnosti, Klara Dujmović izložila je svoje radove u Galeriji SCK. Predstavila se sa radovima koje povezuje potreba za komunikacijom i prijevodom u čulima dohvatljiv, „opipljivi“ jezik. Otvorenje se održalo u petak, 29. rujna, a izložba ostaje otvorena do petka, 6. listopada. Radno vrijeme galerije je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

- Ključni rad nastavak je akcije „Kultivacije“ - češljanja ljudi u javnom prostoru. U alatu za kultivaciju odnosno češljevima koje će sudionici dobiti na poklon te tako i sami biti u mogućnosti nastaviti započeti proces kultivacije otjelovljene su ideje i intencije na kojima se temelji Klarin diplomski rad, rečeno je na otvaranju izložbe.

Klara Dujmović (1991., Rijeka) završila je preddiplpomski studij Javne uprave i Primijenjene umjetnosti te diplomski studij Primijenjene umjetnosti, modul kiparstvo. Autorica je nekoliko kratkometražnih eksperimentalno-dokumentarnih filmova i članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika pri ogranku režije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...